İbn-i Sina'dan pürüzsüz cildin tarifi! Sadece 100 gram tüketen parlak bir cilt sahibi oluyor...

İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden önerdiği bir besin, cilt sağlığına olan faydaları ile gündeme gelebiliyor. Nitekim günde 100 gram tüketilebilen bu besin, parlak ve pürüzsüz cilt sahibi olunmasında faydalı olabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği o besin…

İbn-i Sina, asırlar öncesinden pürüzsüz cildin tarifini açıkladı. Günde sadece 100 gram tüketilen o besin, adeta parlak bir cilt sahibi olunmasında yardımcı olabiliyor. Ayrıca söz konusu besin, günümüzde de önerilebiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN CİLT İÇİN ÖNERDİĞİ BESİN

İbn-i Sina, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenler için asırlar öncesinden kuru kayısıyı önerdi. Kas fonksiyonlarının korunmasından egzamaya kadar birçok fayda sağlayabilen kuru kayısı, günümüzde de birçok insan tarafından tüketilebiliyor. Nitekim günde 100 gram tüketilen söz konusu besin, doğru tüketildiğinde sağlık açısından birçok yarar sağlayabiliyor.

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabında bahsedilen kuru kayısı, cilt başta olmak üzere birçok sağlık problemine şifa olabiliyor. Bu nedenle söz konusu besin, günümüzde de sık sık tercih edilebiliyor.

KURU KAYISININ CİLDE OLAN FAYDALARI

İbn-i Sina'nın önerdiği kuru kayısının cilde sağladığı faydalarından bazıları şu şekilde;

Ciltte parlaklık etkisi oluşturabilir.

Kuru kayısı yağı, cildin parlak ve pürüzsüz görünmesinde faydalı olabilir. Nitekim cildin canlandırılmasında yararlı olabilir.

Kuru kayısı suyu; uyuz, güneş yağının neden olduğu kaşıntılar ve egzama problemlerinin tedavi sürecinde tercih edilebilir.

Cilt problemlerinin tedavi süreçlerinde faydalı olabilir.

O BESİNİN DİĞER YARARLARI

İbn-i Sina'nın önerdiği kuru kayısının diğer faydalarından bazıları şu şekilde;

Kasların beslenmesine yararlı olabilir.

Kanın pıhtılaşmasının sağlanmasında faydalı olabilir.

Göz sağlığının korunmasında yardımcı olabilir.

Potasyum bakımından zengindir.

Kalp ritminin düzenlenmesinde faydalı olabilir.

Solunum yollarının rahatlamasında faydalı olabilir.

Sindirim sistemini temizleyebilir.

DOZUNDA TÜKETİLMELİ

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kuru kayısının dozunda tüketilmesi gerekiyor. Nitekim kuru kayısının her 100 gramında ortalama 48 kalori bulunabiliyor. Bu nedenle dozunda tüketilmesi gerekiyor. Eğer 1 kase tüketilen yaş meyvenin kuru hali tüketiliyorsa, bu oran yarım kaseye indirilmeli.

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabında da yer alan kuru kayısı, cilt başka olmak üzere birçok sağlık problemine çözüm olabiliyor. Ancak cilt sağlığı için de tüketilebilen bu besinin dozunda tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı tüketildiğinde, kilo kontrolü konusunda problem oluşturabileceği gibi kan şekerinin artmasına da sebep olabilir.

Cilt için faydalı olarak önerilebilen kuru kayısı, spor yapanlar için de enerji kaynağı olarak tavsiye edilebiliyor. Ancak söz konusu besinin günde 4 adetten fazla tüketilmemesi öneriliyor. Ayrıca diyabet hastalığı olan kişilerin de doktora danışmadan bu besini tüketmeleri tavsiye edilmiyor.