İbn-i Sina'dan güzellik reçetesi! İşte genç görünmenin sırrı...

İbn-i Sina bin yıl öncesinden şifa kitaplarında vücudun güzellik reçetesi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Genç görünümle ilgili bir tohuma değinen ünlü hekim, söz konusu tohumun nasıl kullanılacağı hakkında da paylaşımlarda bulundu. İşte İbn-i Sina'nın bahsettiği güzellik ve adeta gençleşme ile ilgili tohum önerisi…

İbn-i Sina'nın şifa kitaplarındaki ilaçsız reçeteler, günümüzde de pek çok insanın dikkatini çekiyor. Ayrıca ünlü hekim, adeta ilaçsız güzellik reçetesini de asırlar öncesinden paylaştı. Genç görünmenin adeta sırrı gibi görülebilen bir tohumdan bahseden İbn-i Sina, söz konusu tohumun nasıl kullanılacağı ile ilgili önerilerde de bulundu. Ayrıca söz konusu tohum, günümüzde güzellik için kozmetik ürünlerinde de sık sık kullanılabiliyor.

İBN-İ SİNA'DAN GÜZELLİK REÇETESİ

İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Nitekim asırlar öncesinden güzellikle ilgili kenevir tohumunu tavsiye eden ünlü hekim, adeta ilaçsız güzellik reçetesini de paylaşmış oldu. Ayrıca kenevir, günümüzde kemoterapi tedavisinin şiddetini azaltmak için de önerilebiliyor.

ADETA GENÇ GÖRÜNMENİN SIRRI

İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden adeta genç görünmenin sırrı ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Nitekim önerdiği kenevir tohumu, yaşlanma belirtilerini azaltma konusunda yardımcı olabiliyor. Çünkü genç hücre sayısını artırabiliyor. Bu da cilt yapısına faydalı olabiliyor.

Kenevir tohumu, doğal bir kolajen olarak görülebiliyor. Nitekim cildin hasar almış yapısını hızla onarma konusunda faydalı olabiliyor. Ayrıca sinirlerin yıpranmasını önleyerek kan dolaşımını sağlamada yararlı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumu, adeta güzellik reçetesi gibi görülebiliyor. Çünkü yaşlanma belirtilerini önleme konusunda faydalı olabiliyor. Bu sayede genç görünümün sırrı gibi de görülebiliyor. Ayrıca pratik bir şekilde hazırlanabiliyor.

KENEVİR TOHUMUNUN HAZIRLANIŞI

İbn-i Sina'nın güzellik için tavsiye ettiği kenevir tohumu, güneşte kurutulduktan sonra normal bitki çayı demliyormuş gibi demlenebilir. Ancak genç görünmenin sırrı gibi de görülebilen kenevir tohumunun en etkili tüketim yollarından biri şu şekilde;

  • Bir su bardağı süte 5 kenevir tohumu eklenir. Ardından kaynatılarak günde bir bardak olacak şekilde tüketilir.
  • İbn-i Sina'nın da önerdiği kenevir tohumu, E vitamini kaynağı olduğundan dolayı saçların daha gür ve sağlıklı çıkmasında faydalı olabilir. Ayrıca saçların kökten dökülmesini ve yıpranmasını önleyebilir.

    Not: Kenevir tohumunu alerji etkisi veya farklı bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin doktor tavsiyesi ile tercih etmeleri gerekir.