İbn-i Sina'dan güzelliğin reçetesi! Gençleşmenin sırrı bu tohum

İbn-i Sina, bin yıl öncesinden yazdığı şifa kitaplarında güzellik reçetesinden de bahsetti. Adeta yaşlanmayı durduran ve gençleşmeyi sağlayan tohumdan bahseden ünlü hekim, nasıl kullanılacağı ile ilgili de açıklamalarda da bulundu. İşte İbn-i Sina'nın reçetesindeki güzellikle ilgili o tohum…

Şifa kitaplarında yazdığı ilaçsız reçeteler sayesinde bilim insanlarının dahi dikkatini çekmeyi başaran İbn-i Sina, güzellik ile ilgili reçetesini de yazdı. Yaşlanma belirtilerini önleyebilen tohumdan bahseden İbn-i Sina, nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgileri de paylaştı. İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği tohum, günümüzde kozmetik ürünlerinde de görülebiliyor.

İbn-i Sina'nın güzellik için önerdiği kenevir tohumu, birçok sağlık problemine şifa olabiliyor. Nitekim sinirlerin yatıştırılmasında ön plana çıkabilen söz konusu tohum, günümüzde kemoterapi tedavisinin şiddetini azaltmak için de tavsiye edilebiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN GÜZELLİK İÇİN ÖNERDİĞİ TOHUM

İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden şifa kaynağı olarak tavsiye ettiği kenevir tohumu, yapılan araştırmalarla da ön plana çıkabiliyor. Yaşlanmayı ortadan kaldırmaya yardımcı olan kenevir tohumu, genç hücre sayısının yükselmesine yarar sağlıyor. Bu sayede cilt yapısı adeta yenileniyor.

İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumu, doğal kolajen yöntemlerinden biri olarak da görülebiliyor. Güzellikle ilgili faydalı olabilen kenevir tohumu, ciltteki hasar almış yapıyı hızlıca onarabiliyor. Ayrıca sinir yıpranmasını önleyebilmesinin yanı sıra kan dolaşımına da yarar sağlıyor.

Kan dolaşımının dengeli olması, hücrelerin genç kalma yüzdesi ile bağlantılı olabiliyor. Yaşlanmanın durmasında yarar sağlayabilen kenevir tohumu, gençleşmeye de etki edebiliyor.

KENEVİR TOHUMUNU DEMLEME YÖNTEMİ

İbn-i Sina tarafından tavsiye edilen kenevir tohumu, güneşte kurutulduktan sonra normal bitki çayı gibi demlenebilir. Akabinde afiyetle tüketilebilir.

Kenevir tohumunun etkili tüketilme yöntemlerinden biri şu şekilde oluyor; Bir su bardağı süte 5 adet kenevir tohumu atılır. Sonrasında kaynatılır ve günde bir bardak olacak şekilde tüketilir.