İbn-i Sina'dan 10 yaş gençleştiren öneri! İşte bebek gibi cildin sırrı

Vücudun her organı için yıllar önce bitkilerin şifasından yararlanan İbn-i Sina cilt için de birçok otu tavsiye ediyor. İbn-i Sina'nın yüzyıl önce cildi gençleştiren önerilerini sizler için derledik. İşte gençleşmek ve güzellik için kimyasalların yerine yerleşecek olan İbn-i Sina reçetesi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Genç bir cilde sahip olmak hepimizin hayali. Fakat yaş hep aynı kalmadığı gibi cilt tazeliği de değişiyor. Her sene cilde eklenen bir kırışıklık, çizgi oluyor. Peki, İbn-i Sina'nın cildi gençleştiren tavsiyeleri olduğunu biliyor muydunuz? Dünyadaki kozmetik ürünlere dahi örnek olan İbn-i Sina reçeteleri adeta gençlik iksiri. İbn-i Sina'nın verdiği bu sırlar arasında en sık adı geçen ise gül suyu ve oğul otudur. Peki, bu otlar ciltte neye iyi gelir? İşte İbn-i Sina'nın gençlik sırları...

İBN-İ SİNA'DAN GENÇLEŞTİREN REÇETE

Cildin daha hızlı yenilenmesi için kesenin önemini hatırlatan İbn-i Sina, cilt bariyerinin tazelenmesi için fayda sağladığını belirtti.

Derinleme temizliğin ilk kuralı olarak keseyi işaret eden Sina, daha sonra hatmi, ebegümeci ve nane yapraklarından elde edilen sabunla cildin yıkanmasını önerir. Hatimi, ebegümeci ve nane yaprakların cilt yüzeyindeki kirli tabaka ardından çıkan gözenek ve lekelere fayda sağlar.

Gül suyunun bazı ciltler için alerjik etkisi olsa da güçlü bir temizleme malzemesidir. Tüm cilt tiplerine uygun olan gül suyuyla yapılan tonik işleminin ardından son olarak cildin nemlenmesine gelir.

İbn-i Sina cildin hem nemlenmesi hem de uzun süreli toksinlenmemesi için çay ağacı yağından elde edilen nemlendiriciler ya da direk çay ağacı yağını önerir. Çay ağacı yağı hem serum işlevi görerek cilt dokusunu onarır. Onarma işlemi sırasında da pH değerini dengeler.

İbn-i Sina'nın ciltle ilgili en büyük sırrı ise oğul otudur. Limon ailesine ait olan oğul otu, yaşlanmayı önler. Cilt yüzeyini yenileyerek kırışıklığın önüne geçer. Bir yemek kaşığı oğul otunu bir su bardağı su ile beraber kaynatın. 10 dakika kaynattığınız suyu süzün. Daha sonra buzdolabında beklettiğiniz bu suyu çalkalayıp cilt yüzeyine kullanın.

Alnınıza 3 damla damlatın ve ovun! Anında baş ağrısını kesiyor