İbn-i Sina'dan asırlık incir ve zeytinyağı reçetesi! Günde 2 kere tüketince bakın ne oluyor...

İbn-i Sina asırlar öncesinden pek çok hastalığın tedavi süreci için doğal yöntemlerle çözüm önerilerinde bulundu. Söz konusu önerilerden biri de, incir ve zeytinyağı karışımı. Uzmanlar tarafından da önerilebilen karışım oldukça fayda sağlıyor. İşte İbn-i Sina'nın incir ve zeytinyağı tavsiyesi…

İbn-i Sina tarafından önerilen karışımlar pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılabiliyor. Kısa sürede etkisini gösterebilen söz konusu karışımlar, hastalıklarla mücadelede yardımcı olabiliyor. İbn-i Sina tarafından asırlar öncesinden yazılan incir ve zeytinyağı önerisi de birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılabiliyor.

İNCİR VE ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

İbn-i Sina tarafından önerilen incir ve zeytinyağı, birçok sağlık probleminin çözümünde kullanılabiliyor. İşte günümüzde de sıklıkla tercih edilebilen İbn-i Sina'nın incir ve zeytinyağı önerisinin faydaları;

Astım ve solunum sorunlarının komplikasyonlarını azaltmaya yardımcı olur.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak kanserli hücrelerle mücadeleye yardımcı olur.

İncir, bağırsakların hareketlenmesini sağlayarak kabızlık riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca vücuttaki yağ yakma oranının artmasında faydalı olur.

Mide sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Ülser ve reflü gibi sağlık problemlerine yakalanmayı zorlaştırır.

Güçlü antioksidanlar bulundurduğundan dolayı vücudu temizlemeye yardımcı olan etkisi vardır.

Cilt sağlığının korunmasına faydalı olur.

Kas ve kemik yapılarının kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Meme kanserine karşı önleyici etkisi bulunur.

Kanın dengesini korumaya faydalı olarak kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.

İBN-İ SİNA'DAN KARIŞIMIN TARİFİ

İbn-i Sina'nın önerdiği incir ve zeytinyağı karışımı sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Asırlar öncesinden İbn-i Sina tarafından önerilen tarif, günümüzde uzmanlar tarafından da tavsiye edilebiliyor. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği incir ve zeytinyağı tarifi;

Malzemeler: 1 litre zeytinyağı ile 250 gram kuru incir.

Hazırlanışı: Öncelikle incirler güzelce yıkanır. Sonra küp şeklinde kesilir ve bir kavanozun içerisine koyulur. Akabinde zeytinyağı eklenir. Hazırlanan kavanoz 5 gün süreyle karanlık bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. İlgili süre dolduktan sonra sabah ve akşam 2 kere tüketilebilir.