Doğal yöntem dertlere deva oluyor! İbn-i Sina'dan asırlık diş ağrısı çözümü

İbn-i Sina asırlar öncesinden en önemli sağlık sorunlarından birisine çözüm önerisinde bulundu. El-Kanun fi't-Tıb kitabında diş ağrısı için tavsiyelerde bulunan İbn-i Sina, asırlık diş ağrısı tavsiyesiyle günümüze de ışık tutuyor. İşte detaylar…

İbn-i Sina pek çok hastalığın tedavisine asırlar öncesinden ışık tutmayı başardı. El-Kanun fi't-Tıb adlı eserinde diş ağrısı ile ilgili şifa tavsiyelerinde de bulunan İbn-i Sina, önerdiği bitkinin hem kabuğunda hem de yaprağında fayda olduğunu belirtiyor.

İBN-İ SİNA'DAN ASIRLIK DİŞ AĞRISI ÇÖZÜMÜ

Diş ağrısına çözüm için tavsiyede bulunan İbn-i Sina, pek çok insanın derdine deva olmayı başardı. Asırlar öncesinde önerilen çözüm, günümüzde de kullanılabiliyor. İbn-i Sina'nın diş ağrısı için önerdiği bitki ise çınar.

Çınarın hem kabuğunda hem de yaprağında şifa olduğunu belirten İbn-i Sina, diş ağrısına da faydalı olan çınarın sirkeyle kullanılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca çınarın diş ağrısını tedavi etmesinin haricinde başka yararları da bulunuyor.

ÇINARIN YARARLARI

İbn-i Sina'nın diş ağrısı için önerdiği çınarın diğer faydalarından bazıları şu şekilde;

Çınar kabuğu iyi bir temizleyici ve kurutucu olarak bilinir. Ayrıca vitiligoyu da tedavi edebilir.

Çınar yaprakları, diz eklemleri başta olmak üzere tüm eklem iltihaplarına faydalı olabilir.

Çınar külü kötü yaralarda kullanılabilir.

Yeşil yaprakları güzelce yıkandıktan sonra göz hastalıkları için pansuman olarak kullanılabilir.

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği çınarın sirke ile birlikte pişirilmiş kabuğu, diş ağrısına ve yanıklara faydalı olabiliyor.

Taze çınar tohumu böcek sokmalarına karşı faydalı olabilir.