Baharat deyip geçmeyin! Aç karnına zekâyı artırıyor! İbn-i Sina öneriyor...

İbn-i Sina yıllar önce yazdığı El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için hardalı öneriyor. Anatomi ve fizyoloji alanında binlerce çalışması olan İbn-i Sina'nın ilaç kaynakları bitkiler ve besinler. İşte bin yıl önce İbn-i Sina'nın önerdiği zekâ açan baharat…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Baharatlar ve besinler İbn-i Sina'nın en önemli ilaç kaynakları. O baharatlar ve besinlerde bulduğu şifaları birleştirmiş ve birçok insanın derdine derman olmuş bir alim. İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için hardalı öneriyor. Fakat hardalın faydasından bahsederken sadece bununla da kalmıyor. Hardalın diş ağrısından göze ve bronşite kadar birçok faydası olduğuna değiniyor. Peki, zekâ için hardalı nasıl tüketmek gerekiyor?

HARDALIN FAYDALARI

Aç karnına alınırsa zekâyı artırır.

Balgamı önler.

Tütsüsü haşereleri kaçırır.

Yüzü temizler ve derideki kanama izlerini yok eder.

Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılırsa iyi gelir.

Sinüsleri açan ilaçlardandır.

Dövülüp bal suyu ile içilirse bronşite iyi gelir.

Dalak hastalıklarına iyi gelir.

Uyuz hastalığında kullanılır.

Sürme ile kullanıldığında görme bozukluklarına iyi gelir.