İbn-i Sina pürüzsüz cilt için asırlar öncesinden uyardı! Günde 100 gram tüketildiğinde...

İbn-i Sina pürüzsüz ciltle ilgili asırlar öncesinden bir besin önerisinde bulundu. Ünlü hekimin önerdiği besin, cilt başta olmak üzere sağlık açısından birçok farklı fayda da sağlayabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği besinden 100 gram tüketildiğinde…

İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok sağlık problemine karşı doğal besin önerilerinde bulundu. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerileri arasında bulunan bir besin, adeta pürüzsüz cildin sırrı gibi görülebiliyor. Çünkü söz konusu besin, cilt için fazlaca yararlı olabiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN PÜRÜZSÜZ CİLT İÇİN TAVSİYESİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden pürüzsüz cilt için uyarıda bulundu. Nitekim ünlü hekimin uyarısında yer alan kuru kayısı, cilt için parlaklık ve pürüzsüzlük etkisi oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra kas fonksiyonlarının korunmasında faydalı olabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kuru kayısı, cilt için birçok kişi tarafından tercih edilebiliyor.

Kuru kayısı, cilt başta olmak üzere birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında da yer alan kuru kayısı, pek çok kişi tarafından tüketilebiliyor.

KURU KAYISININ FAYDALARI

Kuru kayısı birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim söz konusu faydalardan bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Cilde parlaklık etkisi verebilir.

Kuru kayısı yağı, cildin hem parlak hem de pürüzsüz görünmesi için cildin canlanmasında faydalı olabilir.

Kuru kayısı suyu; egzama, güneş yanığı ve uyuzun neden olduğu kaşıntı problemlerinin tedavisinde tercih edilebilir.

Kalp ritmini düzenleyebilir.

Solunum yollarını rahatlatabilir.

Göz sağlığının korunmasında faydalı olabilir.

Kasların beslenmesine yardımcı olabilir.

Ek olarak İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kuru kayısı, günde 100 gram tüketildiğinde cilt için faydalı olabilir.

FAZLASI ZARARA NEDEN OLABİLİR

Kuru kayısı, cilt için faydalı olsa da dozunda tüketilmeli. Aksi taktirde bazı sağlık problemlerine neden olabilir. Nitekim kuru kayısının 100 gramında ortalama 48 kalori yer alır. Bu sebeple ölçülü tüketilmesi gerekir. Ayrıca 1 kase yenilen yaş meyvenin kuru hali tüketiliyorsa, bu oranın yarım kaseye düşürülmesi gerekir.

Spor yapanlar için enerji kaynağı olarak da görülebilen kuru kayısının günde 4 adetten fazla tüketilmesi önerilmiyor. Ayrıca diyabet hastalığı olanların uzman bir doktora danışmadan tüketmeleri önerilmiyor. Ek olarak İbn-i Sina'nın da önerdiği kuru kayısı, içerdiği şeker nedeniyle dikkatli tüketilmeli. Kan şekeri seviyesine etki edebilir. Bunların yanı sıra alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri tavsiye edilir.

Limonlu su tüketenler dikkat! Sabahları aç karnına bir bardak tüketildiğinde...