İbn-i Sina önerdi: Tüketen yaşadı! İşte göz sağlığına faydalı o kür...

Göz sağlığına önem veren birçok insan, uzmanlar tarafından önerilen bazı besinleri tüketiyor. Ayrıca bu noktada İbn-i Sina'da asırlar öncesinden göz sağlığına yararlı olabilen bir kür önerisinde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o kür...

İbn-i Sina asırlar öncesinden önerdiği doğal tedavi yöntemleri ile günümüze de adeta ışık tutuyor. Nitekim İbn-i Sina göz sağlığına fayda sağlayabilen bir kür önerisinde de bulundu. Ayrıca İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği kür, gözlerin görüş alanını düzenleme konusunda faydalı olabiliyor.

İBN-İ SİNA'DAN GÖZ SAĞLIĞINA FAYDALI KÜR ÖNERİSİ

İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden göz sağlığına faydalı olarak havuçlu bir kür önerdi. Zira havuçtaki yüksek oranda bulunan A vitamini, gözün ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılama konusunda yardımcı olabiliyor.

Ayrıca İbn-i Sina'nın önerdiği havuçlu kür, göz sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Öte yandan söz konusu kür pratik bir şekilde hazırlanıyor.

HAVUÇLU KÜRÜN HAZIRLANIŞI

2 adet havuç kuyruk kısmından kesilir ve uzunlamasına dilimlenir.

Ardından fırın tepsisine koyulur ve ortalama 5 dakika fırında bekletilerek çıkartılır.

Sonra bir kaba koyulur ve üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.

Devamında iyice ezilir.

Hazırlanan kürün her gün düzenli şekilde tüketilmesi öneriliyor.

HAVUCUN FAYDALARI

İbn-i Sina'nın da asırlar öncesinden önerdiği havuç, göz sağlığına faydalı olarak ön plana çıkıyor. İşte havucun söz konusu faydalarından bazları şu şekilde;

İçeriğindeki A vitamini, gözdeki sıvı oranını dengeleyebilir ve sarı noktanın görüş açısını güçlendirebilir.

Katarak riskinin azaltabilir. Ayrıca retinadaki hasarı onarabilir.

Antiseptik özelliği sayesinde vücuttaki tüm atıkların temizlenmesinde yardımcı olabilir.

Gözdeki damarları güçlendirmede faydalı olabilir.

Not: İbn-i Sina'nın da önerdiği havuçlu kür, göz sağlığına faydalı olabiliyor. Ancak söz konusu kürü, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.