İbn-i Sina önerdi: Şifa deposu karışım! Kuru incir ve zeytinyağını bu şekilde tüketirseniz…

İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği kuru incir ve zeytinyağı karışımı, pek çok farklı sağlık problemine faydalı olabiliyor. Ayrıca şifa deposu gibi görülebilen karışım, bazı uzmanlar tarafından da tavsiye edilebiliyor. İşte İbn-i Sina'nın kuru incir ve zeytinyağı önerisi ile ilgili detaylar…

İbn-i Sina asırlar öncesinden tavsiye ettiği doğal çözüm önerileri ile birçok farklı sağlık problemine çözüm olabiliyor. Ayrıca ünlü hekim asırlar öncesinden kuru incir ve zeytinyağı karışımını da önermişti.

Kuru incir ve zeytinyağı karışımı şifa deposu gibi görülebiliyor. Çünkü sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kuru incir ve zeytinyağı karışımının tarifi haberimizde mevcut.

KURU İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI

Kuru incir ve zeytinyağı karışımı İbn-i Sina'nın tarifi ile tüketildiğinde birçok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte söz konusu faydalardan bazıları şu şekilde;

- Mide sağlığını desteklemeye faydalı olabiliyor. Reflü ve ülser gibi sağlık problemlerine yakalanmayı zorlaştırabiliyor.

- Cilt sağlığının korunmasında yardımcı olabiliyor.

- Güçlü antioksidanlar içerdiğinden dolayı vücudu temizlemeye faydalı olabiliyor.

- Kemik ve kas yapılarının kuvvetlenmesinde yardımcı olabiliyor.

- İncir, bağırsakların hareketlenmesinde faydalı olabiliyor. Bunun sonucunda ise kabızlık riskinin azaltılmasında faydalı olabiliyor. Öte yandan vücuttaki yağ yakma oranının artmasında yardımcı olabiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN TARİFİ

İbn-i Sina'nın önerdiği kuru incir ve zeytinyağı karışımı sağlık açısından faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle şifa deposu gibi görülebiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerdiği karışımının tarifi aşağıda yer alıyor.

Gerekli Malzemeler: 250 gram kuru incir ve 1 litre zeytinyağı.

Hazırlanışı: İncirler güzelce yıkandıktan sonra küp küp kesilir. Sonra bir kavanoza koyulur ve üzerine zeytinyağı eklenir. Elde edilen kavanoz 5 gün karanlık bir yerde saklanır. Süre dolduktan sonra sabah ve akşam olacak şekilde 2 kere tüketilebilir.

Not: İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kuru incir ve zeytinyağı karışımının dozunda tüketilmesi önerilir. Ayrıca alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.