İbn-i Sina önerdi: Saç beyazlamasına doğal çözüm! Denemeyen pişman…

Saç beyazlaması; genetik, yapısal ve dış faktörlerden dolayı oluşabilir. Bunun yanı sıra başka sebepleri de olabilir. Öte yandan İbn-i Sina asırlar öncesinden saç beyazlamasına karşı bazı doğal çözüm önerilerinde bulunmuştu. İşte İbn-i Sina'nın önerileri ile ilgili detaylar…

İbn-i Sina, asırlar öncesinden sağlık alanında birçok farklı çalışma gerçekleştirdi. Ünlü hekimin önerdiği çözümler, günümüzde de pek çok insan tarafından deneniyor. Ayrıca İbn-i Sina, saç beyazlamasına karşı da bazı doğal çözüm önerilerinde bulunmuştu.

SAÇ BEYAZLAMASI NEDEN OLUŞUR?

Saç beyazlaması; yapısal, genetik ve dış faktörlerden dolayı oluşabilir. Yetersiz beslenme, stres ve vitamin eksikliği de saç beyazlaması sorununa sebep olabilir. Bunun yanı sıra saç beyazlaması sorununun farklı nedenleri de olabilir.

Saç beyazlaması yaş ilerledikçe ortaya çıktığında normal olarak kabullenilebiliyor. Ancak genç yaşlarda ortaya çıktığı da görülebiliyor. Bu noktada pek çok insan saç boyatmaya yöneliyor.

Peki, saç beyazlamasına karşı doğal çözüm yöntemleri var mı? Bu noktada İbn-i Sina asılar öncesinden bazı doğal çözüm önerilerinde bulunmuştu.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden saç beyazlamasına karşı çörek otu ve ban otu yağını önerdi. Söz konusu doğal yöntemler, denemeyenleri adeta pişman edebiliyor. Ancak alerji etkisi oluşabilecek, hassas cilde sahip olan ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunanların uzman bir doktora danışarak çörek otu ve ban otu yağını tercih etmeleri gerekir.

Çörek Otu: İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden tavsiye ettiği çörek otu, saç derisindeki kaşıntı ve kepek sorununa faydalı olabiliyor. Bunun yanı sıra beyazlamaya karşı da yararlı olabiliyor.

Ban Otu Yağı: İbn-i Sina'nın da önerdiği ban otu yağının saç çıkartma özelliği olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra saç beyazlamasını engelleme konusunda faydalı olabiliyor.

Not: Her cilt farklı tepkiler verebilir. Bu nedenle İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği yukarıdaki doğal yağlar yüzde 100 olumlu sonuçlar vermeyebilir.