İbn-i Sina önerdi: Pürüzsüz cildin sırrı! Günde 100 gram tüketilmeli

İbn-i Sina asırlar öncesinden cilt başta olmak üzere birçok farklı fayda sağlayabilen bir besin önerisinde bulundu. Ayrıca günde 100 gram tüketilmesi önerilen besin hem parlak hem de pürüzsüz cilt isteyenlerin tercihi olabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği o besin…

İbn-i Sina asırlar öncesinden cilt sağlığı başta olmak üzere birçok farklı fayda sağlayabilen bir besin önerdi. Zira günde 100 gram tüketilmesi önerilen besin, pürüzsüz cildin adeta sırrı gibi görülebiliyor.

Cilt için parlaklık ve pürüzsüzlük etkisi sağlayabilen söz konusu besin, kas fonksiyonlarının korunmasında da faydalı olabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerdiği besin, cilt sağlığına faydalı olmasının yanı sıra lezzeti için de tüketilebiliyor.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ: CİLT İÇİN FAYDALI

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabına da konu olan kuru kayası, cilt başta olmak üzere sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın da önerdiği kuru kayısının faydalarından bazıları şu şekilde;

İbn-i Sina'nın da önerdiği kuru kayısı, cilt parlaklığına faydalı olabiliyor.

Kuru kayısı yağı, cildin hem parlak hem de pürüzsüz görünmesi için yararlı olabiliyor. Ayrıca cildin canlanmasında yardımcı olabiliyor.

Cilt problemlerinin tedavi sürecine destekçi olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kuru kayısı, kasları besleyebiliyor.

Potasyum açısından zengin.

Göz sağlığını koruyabiliyor.

Solunum yollarına faydalı olabiliyor.

Kalp ritmini düzenlemede yardımcı olabiliyor.

Sindirim sistemini temizleyebiliyor.

KURU KAYISI NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Cilt sağlığına faydalı olabilen kuru kayısı, kalori içerdiğinden dolayı ölçülü tüketilmeli. Özellikle spor yapan kişilerin enerji için tüketebileceği kuru kayısının günde 4 adetten fazla tüketilmesi önerilmiyor.

Öte yandan alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak kuru kayısıyı tercih etmeleri gerekir.

Sırrı belli oldu: Sabah içen yaşadı! Limonlu su aç karnına 1 bardak tüketildiğinde...