İbn-i Sina önerdi: Cilt lekeleri sona eriyor! Doğal ve etkili çözüm yöntemleri…

İbn-i Sina asırlar öncesinden cilt lekeleri de dahil olmak üzere birçok farklı sağlık problemine çözüm önerisinde bulundu. Ayrıca İbn-i Sina'nın cilt lekeleri için önerdiği yöntemler günümüzde de tercih edilebiliyor. İşte detaylar…

Cilt lekelerinden rahatsız olan birçok vatandaş, çeşitli bakım ürünlerini kullanarak bu sorunları gidermeye çalışıyor. Öte yandan cilt lekeleri sorunu günümüzde olduğu gibi geçmiş yıllarda da bazı insanları rahatsız ediyordu. Nitekim İbn-i Sina da asırlar öncesinden söz konusu lekelere karşı birtakım çözüm önerilerinde bulundu.

İbn-i Sina El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında, cilt lekeleri ve siğil problemine karşı bazı bitkilerden bahsetti. İbn-i Sina'nın önerdiği bitkiler, söz konusu lekelere karşı doğal ve etkili çözüm olabiliyor.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ: CİLT LEKELERİ ADETA SONA ERİYOR

İbn-i Sina cilt lekelerini adeta sona erdiren bazı bitki önerilerinde bulundu. Ancak her bitki her ciltte aynı etkiyi oluşturmaz. Bu nedenle söz konusu bitkiler yüzde 100 sonuç vermeyebilir.

İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği bitkiler şu şekilde; mavi süsen çiçeği, beladur ağacı ve moringa.

Mavi Süsen Çiçeği: Cilt lekelerinin temizlenmesinde faydalı olabiliyor.

Beladur Ağacı: Cilt lekelerine ve siğil problemine karşı yararlı olabiliyor.

Moringa: Çil ve sivilce lekelerinin temizlenmesinde yardımcı olabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın önerdiği yukarıdaki bitkileri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.