HABER MERKEZİ
Tıbbın babası kabul edilen İbn-i Sina, asırlar önce yazdığı tıp kitaplarında pek çok hastalığın doğal tedavi yollarını anlatmıştı. Onun mutfağından eksik etmediği ve "bir tek ölüme çaresi yok" dediği besin ise günümüzde hâlâ şifa kaynağı: Çörek otu. Bağışıklığı güçlendiriyor, iltihabı azaltıyor, sindirim sisteminden zihinsel berraklığa kadar onlarca fayda sunuyor.
Tarih boyunca "şifa deposu" olarak anılan çörek otu, günümüzde de tıp ve beslenme uzmanlarının önerdiği güçlü bir antioksidan. Omega-3, çinko, kalsiyum ve demir gibi mineraller açısından zengin olan çörek otu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hafızayı destekliyor ve vücut direncini artırıyor.
ÇÖREK OTUNUN BİLİMSEL OLARAK KANITLANAN FAYDALARI
-Bağışıklık sistemini destekler
-Sindirim sistemini düzenler, gaz ve şişkinliği azaltır
-Hafızayı güçlendirir, zihin açıklığı sağlar
-Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına iyi gelir
-İltihap giderici özelliği vardır
-Eklem ağrılarını hafifletir
-Kötü kolesterolü düşürür
-Alerji ve bronşit gibi solunum rahatsızlıklarında etkilidir
ÇÖREK OTUNU NASIL TÜKETMELİYİZ?
1. Bal ile karışım:
1 tatlı kaşığı çörek otunu, 1 tatlı kaşığı balla karıştırıp sabah aç karna tüketin. Bağışıklık için doğal kalkan!
2. Bitki çayı şeklinde:
1 çay kaşığı çörek otu, bir dilim taze zencefil ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırılıp 6 dakika demlemeyle sağlıklı bir bitki çayı hazırlanabilir.
3. Yoğurtla karışım:
3 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı çörek otu ekleyin. Uyku öncesi tüketildiğinde hem rahat bir uyku sağlar hem de yağ yakımını destekler.