İbn-i Sina bin yıl önce önerdi! Güzellik için tek tohum yetiyor…

İbn-i Sina bin yıl önce güzellikle ilgili bir tohum önerisinde bulundu. Ayrıca o tohumun nasıl kullanılacağı hakkında da tavsiyelerde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın bin yıl önceden güzellikle ilgili tavsiyesi…

İbn-i Sina şifa kitaplarında önerdiği doğal çözüm yöntemleri ile günümüze de adeta ışık tutuyor. Ünlü hekim bin yıl öncesinden güzellik için de tek tohum önerisinde bulunmuştu. Çünkü söz konusu tohum, yaşlanma belirtilerini adeta ortadan kaldırabiliyor. Ayrıca günümüzde kozmetik ürünlerinde de tercih edilebiliyor.

İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden güzellik için önerdiği tohum, sinirlerin yatıştırılmasından kemoterapi tedavisinin şiddetini dindirmeye kadar pek çok yarar sağlayabiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN GÜZELLİK İÇİN TEK TOHUM ÖNERİSİ

Güzellik ile ilgili çalışmalarda bulunan İbn-i Sina, kenevir tohumunu tavsiye ediyor. Nitekim kenevir tohumu; yaşlanmayı yavaşlatabiliyor, genç hücre sayısını artırabiliyor ve cilt için faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle güzellik için tek tohumun yettiği düşünülebiliyor.

Doğal kolajen kaynağı olarak görülebilen kenevir tohumu, hasar almış cilt yapısını onarma konusunda faydalı olabiliyor. Öte yandan sinirlerin yıpranmasını engelleyebiliyor. Bu nedenle kenevir tohumu, güzellik için yararlı olarak ön plana çıkabiliyor.

KENEVİR TOHUMU ÖNERİSİ

İbn-i Sina, kenevir tohumu önerisi ile birçok insanın ilgisini çekiyor. Güzellik açısından faydalı olarak dikkat çeken kenevir tohumu, sinirlerin yıpranmasını engelleyerek kan dolaşımını sağlayabiliyor. Nitekim kan dolaşımı ne kadar düzenli olursa, hücrelerin genç kalma seviyesi de o kadar artabiliyor. Bu sebeple kenevir tohumu güzellik için de faydalı olabiliyor.

Kenevir tohumunun tüketim yöntemlerden bazıları şu şekilde;

Tüketim Yöntemi 1: İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumu, güneşte kurutulduktan sonra normal bitki çayı gibi demlenebilir.

Tüketim Yöntemi 2: Bir su bardağı süte 5 kenevir tohumu ilave edilerek kaynatılır. Günde 1 bardak şeklinde tüketilebilir.

Not: İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumu, E vitamini kaynağı olarak biliniyor. Ayrıca saç sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın önerdiği tohumu; alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.

Uyku sorununa doğal çözüm! Limon kabuğu böyle kullanılırsa...