İbn-i Sina asırlar öncesinden önerdi: Beyaz leblebi tüketmeyen pişman oluyor!

İbn-i Sina asırlar öncesinden beyaz leblebi önerisinde bulundu. Ünlü hekimin önerdiği besin, mide ağrısı başta olmak üzere birçok farklı sağlık problemine çözüm olabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın beyaz leblebi önerisi ile ilgili detaylar…

İbn-i Sina asırlar öncesinden önerdiği doğal çözüm yöntemleri ile günümüze de adeta ışık tutabiliyor. Nitekim İbn-i Sina asırlar öncesinden, ''Küçük Tıp Kanunu'' kitabında, beyaz leblebinin faydalarından da bahsetti.

İBN-İ SİNA'DAN BEYAZ LEBLEBİ TAVSİYESİ

İbn-i Sina mide ağrısı çekenler için asırlar öncesinden beyaz leblebi tavsiyesinde bulundu. Ayrıca birçok farklı sağlık sorunun tedavisi için beyaz leblebiyi işaret etti. Bu nedenle beyaz leblebi tüketmeyenler adeta pişman olabiliyorlar.

En sağlıklı kuruyemişler arasında gösterilebilen leblebi, beyaz ve sarı renkte bulunuyor. İbn-i Sina asırlar öncesinden beyaz leblebinin faydalarına, ''Küçük Tıp Kanunu'' adlı kitabında değindi.

Doğal yollarla elde edilen leblebi sanıldığı kadar beyaz olmuyor. Ancak kimyasal yöntemler kullanılarak elde edilen leblebinin rengini açmak için titanyum dioksit gibi katkı maddeleri ilave edilebiliyor.

İbn-i Sina'nın önerdiği beyaz leblebi sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Ancak doğal olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

FAYDALARI

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği leblebinin faydalarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Kalori oranı düşük olduğundan dolayı diyet listelerine eklenebiliyor. Ani açlık hissini bastırabiliyor.

Leblebide bulunan yağlar vücut için faydalı olabiliyor.

Midede bulunan fazla asidi alabiliyor ve mide suyunu emebiliyor. Öte yandan reflü gibi mide rahatsızlıklarına fayda sağlayabiliyor. Ayrıca mide ağrılarını hafifletebiliyor.

Bağırsakları çalıştırabiliyor. Böbrek taşını düşürmede faydalı olabiliyor.

Kabızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara karşı koruyarak sindirime faydalı olabiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği beyaz leblebiyi, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri önerilir.

Tüketen yaşadı: Cevizli su sabahları aç karnına 1 bardak içilirse...