İbn-i Sina asırlar öncesinden cilt lekeleri için formülü verdi! İşte siğil düşmanı bitki...

İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok sağlık problemi için doğal çözüm yönteminin formülünü açıkladı. El-Kanun fi't-Tıb kitabında cilt rahatsızlıklarının tedavi yöntemlerini de belirten İbn-i Sina, sivilceler ve ciltte oluşan lekeler için 3 bitkiyi önerdi. İşte detaylar…

İbn-i Sina tam bin yıl önceden cilt sorunları için tedavi yöntemlerini keşfetti. Günümüzde uzmanlar tarafından da İbn-i Sina'nın önerdiği tedavi yöntemleri kullanılabiliyor. Pek çok hastalığın şifasını bitkilerde gösteren İbn-i Sina, cilt lekeleri için de 3 bitki önerisinde bulundu.

İBN-İ SİNA'NIN CİLT LEKELERİ İÇİN 3 BİTKİ ÖNERİSİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden cilt lekeleri için tedavi yönteminin reçetesini yazdı. Cilt problemleri için 3 bitki öneren İbn-i Sina, pek çok insanın derdine deva oldu. İşte cilt için önerilen 3 bitki; mavi süsen çiçeği, beladur ağacı ve moringa.

Mavi Süsen Çiçeği: İbn-i Sina'nın önerdiği mavi süsen çiçeği, pek çok sağlık sorununa tedavi oluyor. İşte söz konusu faydaları şu şekilde; cilt lekelerini temizleme etkisi bulunur, yağı yorgunluğu giderir, kronik baş ağrısı tedavisinde kullanılır, balgam sökücü özelliği bulunur, uyku yapma özelliği bulunur ve pişirildikten sonra gargara için kullanıldığında diş ağrılarına faydalı olur.

Beladur Ağacı: Cilt lekelerine ve siğile karşı faydalı etkisi bulunur.

Moringa: Ciltteki çil ve sivilce lekelerinin temizlenmesi için kullanılır.

İbn-i Sina tarafından önerilen 3 bitki arasında en fazla dikkat çeken mavi süsen çiçeği oluyor. Birçok sağlık probleminin tedavisi için kullanılan mavi süsen çiçeği, birçok kişi tarafından tüketilmeye devam ediyor.