İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi! Kepek ve saç beyazlamasını sona eriyor

İbn-i Sina 1000 yıl önce birçok sağlık probleminin çözümü için tavsiyelerde bulundu. Ayrıca kepek ve saç beyazlaması problemine karşı da doğal çözüm yöntemleri öneren ünlü hekim, günümüzde de pek çok insanın dikkatini çekiyor. İşte İbn-i Sina'nın kepek ve saç beyazlamasına karşı önerileri…

Saç beyazlaması ve kepek problemi birçok insanın adeta derdi haline gelebiliyor. Bu nedenle söz konusu problemlerin çözüm yöntemleri de araştırılıyor. Ayrıca bu konuda İbn-i Sina'nın da hem kepek hem de saç beyazlaması problemine karşı çözüm önerileri bulunuyor.

İBN-İ SİNA'NIN KEPEK İÇİN TAVSİYESİ

Saçtaki kepek problemi birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Eğer kepek probleminin geçmesi için her yöntemi denediyseniz ve saçlarınız eski haline dönmediyse, doğal yağları da denemeniz tavsiye ediliyor. Ayrıca bu konuda İbn-i Sina'nın da adeta kepek problemini sona erdirebilen bir önerisi bulunuyor. İşte söz konusu öneri aşağıda yer alıyor.

İbn-i Sina kepek problemine karşı çemen otu yağını öneriyor. Bunun yanı sıra mersin ve kostus yağını saç tellerinin güçlenmesi için öneriyor. Ayrıca İbn-i Sina defne yağını da saç kırana karşı tavsiye ediyor. Ancak söz konusu doğal yağları alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışmadan kullanmaması gerekiyor.

SAÇ BEYAZLAMASINA KARŞI FAYDALI OLABİLEN DOĞAL YAĞLAR

Saç beyazlaması problemi ile karşılaşan pek çok insan boyalara yönelebiliyor. Bunun yanı sıra bu konuda bazı doğal yöntemler de yardımcı olabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın da saç beyazlamasını adeta sona erdirebilen doğal yağ tavsiyeleri bulunuyor. İşte İbn-i Sina'nın saç beyazlamasına karşı doğal yağ tavsiyeleri şu şekilde;

Ban Otu Yağı: Saç beyazlamasına karşı faydalı olabiliyor. Ayrıca saç çıkartma özelliği ile de ön plana çıkabiliyor.

Çörek Otu: Saç derisindeki kaşıntı, saç kırılması ve kepek problemlerine karşı etkili olabiliyor. Ayrıca saç beyazlamasına karşı da tercih edilebiliyor. Ek olarak saçlara parlaklık etkisi de kazandırabiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği yukarıdaki doğal yağları (çemen otu, mersin ve kostus yağı, defne yağı, ban otu yağı ve çörek otu) alerji etkisi oluşabilecek, hassas cilde sahip olan kişilerin veya farklı bir sağlık problemi oluşma ihtimali olan kişilerin uzman bir doktora danışarak kullanmaları gerekir. Bunun yanı sıra söz konusu doğal yağlar her cilt yapısında farklı sonuçlar ortaya çıkartabilir. Bu nedenle herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir.

Bu baharat adeta zeka açıyor! İşte İbn-i Sina'dan akıllı olmanın sırrı