İbn-i Şerif bağırsakların ilacı olarak bu formülü öneriyor! Hemen etki ediyor

Bağırsak problemleri tüm organları etkiliyor. İbn-i Şerif 15. Yüzyılda yazdığı tıp kitabında önerdiği tarifte ''Şu devayı kullandı düzeldi.'' diyor. Peki, İbn-i Şerif'in bağırsaklar için önerdiği formülün içeriği ne? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bağırsaklar mideden eklemlere kadar vücutta birçok organı etkiliyor. Peki, bağırsakların ilacı ne? Osmanlı hekimi olan İbn-i Şerif yıllar önce yazdığı kitabında bağırsak için önerdiği formülün faydasını şöyle anlatıyor:

"Bir hasta var idi uzun zamandır bağırsak iltihabı (cerâhati) zahmetin çekmekteydi. Kan giderdi ve bağırsak sıyrındısı sürekli gelirdi. Kendinden ümidi kesmişti, şu devayı kullandı düzeldi. Sağlıklı oldu."

İBN-İ ŞERİF'İN BAĞIRSAKLARA FORMÜLÜ

Kabuğu giderilmiş buğday, arpa, darı; kavrulmuş pirinç ve mersin yemişi (yarım dövülmüş olmalı) her birinden onâr direm ve iki yüz altmış direm ayva suyu ve biraz elma suyu (dögülmüş, sıkılmış ve süzülmüş) ve yedi yüz elli direm su ve üç paça (ki kuzu paçası olmalı). Bunların hepsi bir yerde yüzseksen direm su kalıncaya kadar kaynatılır ve süzülür. Hastaya bu sudan azar azar verilir. Bunu içer ve başka hiçbir şey verilmez. Hemen o gün faydası kendini gösterir. Hak celle ve alâ hazretleri sıhhat verir. Bu konuda bu devâ çok tecrübe edilmiştir. Vallahü alem bi's-savâb.

İbn-i Sina'nın diş ağrısına önerdiği ilaç o besin! Pişirin öyle kullanın

Sirkenin bu faydasını hiç duymadınız! Ağrısız, sızısız çözüm oluyor

Canan Karatay bu kuru yemişleri çiğ önerdi! Diyabet riskini azaltıyor...