Hurma baklavası tarifi! Ağızda hurma gibi dağılan nefis tatlı tarifi

Şerbetli tatlı tarifleri arasında yer alan hurma baklavası hem pratik hem de lezzetli. Evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz hurma baklavası tarifini adım adım anlattık. İşte akşam yemeğiniz için nefis şerbetli tatlı tarifi...

Hurma baklavası tarifi merak ediliyor. Pratik ve lezzetli şerbetli tatlı tarifleri arasında yer alan hurma baklavası evde bulunan malzemelerle yapılabiliyor. Hurma baklavasının püf noktası ise tatlı ve şerbeti arasındaki sıcak soğuk ilişkisidir. Yerken hurma gibi ağızda dağılan hurma baklavası popüler tatlınız olacak. İşte nefis pratik tatlı tarifi...

HURMA BAKLAVASI İÇİN MALZEMELER

4 su bardağı un

250 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 fincan süt

1 çay bardağı ceviz

Şerbeti için:

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

HURMA BAKLAVASI TARİFİ

Tavada sıvı yağı kızdırın ve ocaktan alın. Biraz soğuyunca margarin, kabartma tozu, süt ve un ilave edilerek hamur hâline gelinceye kadar karıştırın.

Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, içlerine ceviz koyun ve kenarlarını kapatarak tepsiye dizin.

200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirin. Bu arada su ve şeker kaynatın, içine iki-üç damla limon suyu ekleyerek şerbet hazırlayın.

Ilımış hurma baklavasının üzerine şerbeti ılık olarak dökün. 1 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...