Birbirinden farklı lezzetlerin tarif edildiği MasterChef yemekle ilgilenen herkesin dikkatini çekiyor. MasterChef'te bu hafta yarışmacılardan humus yapmaları istendi. Humusta en önemli püf noktanın limon ve tahin miktarı olduğunu söyleyen şefler, yarışmacıların yaptığı humusu değerlendirdi. Ekran başında izleyenler ise "Humus nasıl yapılır?" sorusunun cevabını araştırmaya başladı. İşte MasterChef humus tarifi ve humusun püf noktası...
HUMUS TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
4 dal maydanoz
MASTERCHEF HUMUS TARİFİ NASIL YAPILIR?
Ayıklanmış nohutları üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.
Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu mutfak robotu ya da blender yardımıyla krema kıvamını alana kadar karıştırın.
Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın.
Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.