Hülya Koçyiğit mutlu evliliğin sırrını açıkladı

Hem oyunculuğu hem de aile yapısıyla örnek alınan isimlerden biri olan Hülya Koçyiğit, mutlu evliliğin formülünü açıkladı. ''Ben senden üstünüm, daha çok para kazanıyorum, ben senden daha popülerim, tarzında yaklaşmamalı taraflar.'' diyen Hülya Koçyiğit'ten uzun ilişkinin sırları haberimizde...

Hülya Koçyiğit, Yeşilçam'ın en sevilenlerinden. Evliliği ve aile hayatıyla da örnek isimlerden biri olan Hülya Koçyiğit, evliliğine dair bilinmeyenleri anlattı.

Aksam TV'den Yasemin İlan'ın sorularını yanıtlayan Hülya Koçyiğit, oyunculara uzun evlilik için şöyle seslendi: "Ben senden üstünüm, daha çok para kazanıyorum, ben senden daha popülerim" tarzında yaklaşmamalı taraflar." İşte Hülya Koçyiğit'ten mutlu evliliğin sırları...

MUTLU EVLİLİĞİN FORMÜLÜ YOK

Mutlu evliliğin formülü nedir sizce?

Var mıdır acaba böyle bir formül, keşke olsa da söylesek, herkes uygulasa ama kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte size evliliğin temel taşlarını anlatabilirim: Öncelikle aşk ve sevgi olmalı, gerçek sevgiyse karşındakine saygı duyarsın. Saygıyı her zaman korumak gerekir. Birbirini anlamak için konuşarak anlaşmak, dertleşmek, yeri geldiğinde problemleri çözmek önemli. Müşterek zevklerini çoğaltmaya çalışabilirsin. Bir de en önemlisi eşine her an sevgini haykırabilirsin. "Seni seviyorum" cümlesinin arkasını doldurmak lazım sadece lafta kalmamalı. Belki mutlu evliliğin formülü değildir ama benim yaşadığım bu.

EGO ÇARPIŞMASI ÜNLÜLERİN EVLİLİĞİNİ BİTİRİYOR

53 yıl önce Selim Soydan çok ünlü bir futbolcu, siz de aktrist olarak hayatlarınızı birleştirdiniz. Örnek bir evliliğiniz var. Şimdiki ünlü isimler evlendiklerinde maalesef bu evlilik müessesesi uzun ömürlü olmuyor. Sizce nerede hata yapıyor olabilirler?

Selim benden daha da ünlüydü evlendiğimizde. Ben Fenerbahçe'nin gelini oldum o yıllarda. İki ünlü isim evlendiğinde öncelikle egoların çarpışmaması lazım. Tam tersi egoyu mümkün olduğu kadar geri çekmek, insan tarafını ortaya çıkarmak gerekiyor. Biz sanırım bunu başardık, sevgimiz bize böyle davranmamızı gösterdi. "Ben senden üstünüm, daha çok para kazanıyorum, ben senden daha popülerim" tarzında yaklaşmamalı taraflar. Biz Selim ile birbirimizi anlamaya, tamamlamaya çalıştık, aslında evlilik iki farklı insanın bir araya gelip farklı alışkanlıklarından sıyrılamadıkları, müşterek zevkler oluşturamadıkları için erken bitiyor.

PARASIZLIKTAN HASTANEDE REHİN KALDIK

Evlendiğiniz yıllarda iki ünlü isim olmanıza rağmen maddi sorunlarınız varmış doğru mu?

53 yıl önce diyorsunuz ya, o zamanlar ne futbolcu ne de oyuncu para kazanıyordu. Ancak geçinebilecek kadar para kazanıyorduk, bugünle mukayese edilemeyecek rakamlardı. Öyle bir dönemdi, alacaklarımızı alamıyor, ay sonunu zor getiriyorduk. Evlendiğimizde bir de benim borcum vardı. Çünkü o zamanlar filmlerde giydiğimiz kıyafetleri kendimiz alıyorduk, çok fazla masrafımız oluyordu. Film için anlaştığımız parayı da genellikle 10 parçada falan alabiliyorduk. Aydan aya elimize geçen miktar açıkçası geçinmemize yetmiyordu. Selim evlenme teklif ettiğinde ona söyledim borcum olduğunu, o da 'beraber öderiz sorun etme' dedi. Ve hemen ardından kızımız Gülşah dünyaya geldiğinde hastanede doğumu gerçekleştirdik ama parasını ödeyemedik. Hastanede rehin kaldık. Tam bir hafta yattım hastane odasında parasızlıktan. Rahmetli kayınpederim gelip masrafları ödemiş ve bizi çıkartmıştı oradan.

SELİM BENİ KISKANMIŞTIR AMA BELLİ ETMEDİ

Kıskanmış olabilir mi?

Selim, eminim beni kıskanmıştır, 'mıştır' diyorum çünkü hiç bana hissettirmedi, hiç belli etmedi. Beni çok özgür bıraktı. Hatta fazla özgür bıraktı. Sen bilirsin, senin istediğin gibi olması için ben ne yapabilirim? diye yaklaştı bana. Evlenme teklifi ettiğinde 'Nasıl yani ben evlenince mesleğimi bırakacak mıyım?' diye sordum. O da 'Sen ne diyorsun, hiç sana işini bırak der miyim? Senin en büyük hayranın benim, seni ekranda her zaman görmek isterim. Sen bırakıyorum desen ben kabul etmem' dedi. Yani kıskançlık içinden hissettiyse bile, bunu bana belli etmedi. Bu konuda beni huzursuz ve rahatsız etmedi, bana hiçbir zaman yansıtmadı. Tam tersine her zaman kendimi çok özgür hissettim.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/hulya-kocyigit-mutlu-evliligin-sirrini-acikladi-iste-evliligin-temel-taslari/haber-1214021