Hücrelerin yaşını 18'e sabitliyor! Karatay Hoca tarifini verdi, doğal probiyotik

Prof. Dr. Canan Karatay turşu suyu tarifini paylaştı. Bağışıklığı güçlendiren ve mikropları öldüren turşu suyunun her derde deva olduğunu belirten Karatay hocadan özel tarif...

Kış aylarında artan hastalıklar, yorgunluk ve burun akıntısı gibi konularda önerilerde buluna Prof. Dr. Canan Karatay,"Bunu söylediğimde kıyamet kopabilir, ama faydalı." dedi. Tüm hastalıklara ilaç gibi şifa olan kış yiyeceğini açıklayan Canan Karatay, burnu akanlar için şaşırtıcı bir formül açıkladı.

Çağla ile Yeni Bir Gün Programı'na konuk olan Canan Karatay, kış hastalıklarına karşı turşu suyunu önerdi. "Turşu suyu tüm hastalıklara iyi gelir" diyen Karatay, turşu suyunun kış sebzelerinden yapıldığını bu nedenle iyi bir probiyotik olduğunu söyledi.

2 DAMLASI TÜM HASTALIKLARI ÖNLÜYOR

Turşu suyu içmenin faydalı bakterileri vücutta çoğalttığını belirten Canan Karatay, şunları söyledi:

"Turşu suyu kristal kaya tuzuyla yapılır ve turşu suyunda vardır. Tüm hastalıkları önler. Bunu söylediğimde kıyamet kopabilir. Anadolu'da burnu akanların burnuna turşu suyu damlatırlardı. 2 damla damlatınca bitiyor. Turşu suyunda c vitamini ve mineraller var."

Karatay, kış yorgunluğunun da vücuttaki toksinlerden kaynaklandığını söyledi.

TURŞU SUYU NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 litre su

2 yemek kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu (içerisinde iyot bulunmamalıdır)

Turşu yapılacak sebzelerin temizlenmiş ve doğranmış hali

Yapılışı:

Bir litre suyu bir tencereye alın ve kaynatın.

Kaynamış suyun içerisine tuzu ekleyin ve karıştırarak eritin.

Tuz tamamen eridikten sonra ocağı kapatın ve suyu soğumaya bırakın.

Turşu yapılacak sebzeleri temizleyin, istediğiniz şekilde doğrayın ve uygun bir kavanoza yerleştirin.

Hazırladığınız tuzlu suyu kavanoza dökün ve sebzelerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde olmasına dikkat edin.

Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde 3-7 gün boyunca fermente etmeye bırakın.

Fermentasyon süresi, tercih ettiğiniz turşu tadına bağlı olarak değişebilir.

HÜCRE HASARINI ÖNLEYİP YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

Turşu suyu, antioksidanlar açısından zengindir. İçeriğindeki antioksidanlar, hücre hasarını önlemeye yardımcı olur, yaşlanmayı yavaşlatır ve hastalıklara karşı koruyucudur

Turşu suyunun faydaları:

Probiyotik kaynağı: Turşu suyu, turşu yapımı sırasında oluşan fermente sıvıdır ve doğal olarak yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu probiyotikler sindirim sistemindeki sağlıklı bakteri dengesini destekler ve sindirim sağlığını iyileştirir.

Bağışıklık sistemi: İyi bir probiyotik kaynağı olarak, turşu suyu bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bağırsak sağlığını destekleyerek, bağışıklık sisteminin daha etkili çalışmasını sağlar.

Sindirim: Turşu suyu, sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan lif ve probiyotikler içerir. Sindirim sorunlarını hafifletir ve sindirim rahatsızlıklarına karşı koruyucudur.

Antioksidan: Fermente edilmiş gıdalar genellikle antioksidanlar açısından zengindir. Bu antioksidanlar, hücre hasarını önler, yaşlanmayı yavaşlatır ve hastalıklara karşı koruyucudur.

Kilo kontrolü: Düşük kalorili bir içecek olan turşu suyu tokluk hissini artırır. Bu özelliğiyle, kilo kontrolüne yardımcıdır