İncir çekirdeği yağının mucizevi etkisi! Yoğurtla karıştırıp yerseniz...

Bitkisel yağlar içerisinde oldukça faydalı olan incir çekirdeği yağı vücut için önemli faydalar sağlıyor. Sağlıklı yaşamın temelinde yatan doğal beslenme düzeninde bitkisel yağlar büyük bir öneme sahip. İncir çekirdeği yağı da düzenli tüketildiği taktirde saçtan cilt yenilenmesine kadar birçok bölgede onarım yapıyor.

Sağlıklı beslenmek ve vücudumuz için gerekli besinleri almak için birçok yağ çeşidi kullanılıyor. İncir çekirdeği yağı faydaları saymakla bitmeyen mucizevi bir takviye. Bitkisel yağlar arasında oldukça değerli olan incir çekirdeği yağı yoğurtla karıştırılıp tüketildiği taktirde vücudu yenilemede ve onarmada önemli bir rol oynuyor.

Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi gerektiği ifade edilen incir çekirdeği yağı sivilce, cilt çatlakları, saç dökülmesi gibi birçok cilt problemine iyi geliyor. Uçuk çıkan bölgeleri hızlıca onaran incir çekirdeği yağı, sivilcelere neden olan mikropların yok edilmesini sağıyor.

YOĞURTLA KARIŞTIRIP YERSENİZ...

İncir çekirdeği yağını yoğurt ile karıştırıp yerseniz sindirim sistemindeki besin atıklarını temizler bağırsaklar ve midenin çalışma işlevselliğini güçlendirir. Ayrıca uzun süre tok tutar. Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

İncir çekirdeği üzerine yapılan araştırmalara göre insan sağlığına birçok yarar sağladığı gözlemlenmiştir. Bu yağın özü ile hazırlanan şampuanlar, saçları canlandırarak saçları onarma etkisine sahiptir. Yüksek vitamin içerdiği için kuru saçları nemlendirmekle birlikte dökülme sorunu yaşayanların da bu sorunlarını ortadan kaldırmaya yarar.

Dudak ve ellerde oluşan rahatsız edici çatlaklardaki hücre onarımlarını sağlayarak dokuları iyileştirmeye yarar. Özellikle kadınlarda doğum sonrası oluşan çatlarlar için çok iyi verimler elde etmenizi sağlar.

İncir çekirdeği yağı faydaları arasında doku iyileştirici özelliği da bulunmaktadır. Sivilce ve uçuk gibi önemli cilt rahatsızlıklarını gidermektedir. Özellikle sivilceye sebep olan mikropları kırarak uçuk gibi rahatsız edici durumları hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.

Uyku bozuklukları veya demir eksikliklerinden kaynaklanan göz çevresi morluğunun giderilmesinde incir çekirdeği yağı etkilidir. Göz çevresinin daha canlı görünmesi için incir çekirdeği yağı kullanılabilir. Potasyum zengini olan incir çekirdeği yağı insülin hormonunun dengelenmesine yardım eder.

Güçlü bağışıklık sistemi için vazgeçilmez 5'li! Hastalıklara karşı çelik duvar örüyor

Bir damlasını bile dökmeyin! Faydalarını duyunca şaşıracaksınız