Hollandez sosu hem yemeklerde hem de kahvaltılık tariflerde kullanılıyor. Yumurta, tereyağı, limon suyu ve karabiberle yapılan Hollandez sosu tarifi oldukça pratik. Tek yapmanız gereken malzemeleri hazırlamak ve tereyağını yakmadan eritmek. İşte Hollandez sosu tarifi...
HOLLANDEZ SOSU MALZEMELER
125 gram tereyağı
3 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Yarım çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
Yarım çay kaşığı tane karabiber
HOLLANDEZ SOSU TARİFİ YAPILIŞI
Hollandez sosunun püf noktası malzemelerin iyi karıştırılmasıdır. Öncelikle tencerede suyu ısıtın.
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Fakat ocağın altını kısın ve yakmadan eritin. Eritilmiş tereyağını süzgeçten geçirip ılık halde bekletin.
Yumurta sarılarını, limon suyunu ve soğuk suyu bir kâseye alın ve ısıttığınız suyun üzerine koyun. Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.
Yaklaşık 3 dakika sonunda yumurta sarıları, krema kıvamını aldığında kâseyi mutfak tezgahı üzerine alın. Çırpılmış yumurta sarılarını ılıması için kısa bir süre bekletin. Ardından erittiğiniz tereyağını yumurta sarıları ile karıştırın.
Sos krema kıvamını aldığında üzerine deniz tuzu ve tane karabiberi ekleyin. Son bir kez daha karıştırdıktan sonra Hollandez sosunuz hazır.
HOLLANDEZ SOSU NERELERDE KULLANILIR?
Hollandez sosu kahvaltılıklarda, sebze ve balık yemeklerinde kullanılır.