Hollandalı çift evini sattı, karavanla 5 yıldır Türkiye'de yaşıyor! 10 ayı tatille geçiriyorlar

Türkiye'de ve dünyada karavan yaşamı çok popüler oldu. Antalya'nın Serik ilçesinde karavanıyla tatil yapan Hollandalı çift, 5 yıl önce evlerini satıp, Türkiye'de karavan satın aldı. Yılın 10 ayı tatil yaptığını söyleyen çift, Türkiye'de karavan yaşamının güvenli olduğunu belirtti.

Nur Sena Sarıtaş

Türkiye'de karavanıyla tatil yapan turistlerin sayısı her yıl artıyor. Antalya'nın Serik ilçesinde karavanıyla tatil yapan Hollandalı çift, 5 yıl önce evlerini satıp, Türkiye'de karavan satın aldı.

Yılın 10 ayını karavanla gezdiklerini ve Türkiye'nin çok güzel ve güvenilir bir ülke olduğunu belirten Johanna Bent ve Erik Roosenboom çifti, "Biz 1 ay önce Yunanistan'a gitmiştik orada pasaportumuz, paramız her şeyimiz çalındı ama 5 yıldır Türkiye'de hiç böyle bir şey yaşamadık." dedi.

Serik'te karavanıyla tatil yapan Hollandalı çift, 5 yıl önce evlerini satıp, Türkiye'de karavan satın aldı.

"YUNANİSTAN'DA HER ŞEYİMİZ ÇALINDI"

Çift yılın 10 ayını karavanada geçiriyor. Türkiye'de karavancılık sektörünün çok geliştiğini ve çok kaliteli karavanlar üretildiğini söyleyen Erik Roosenboom (61), karavan hikâyesini şöyle anlattı:

"Biz her zaman karavanla geziyoruz. Türkiye'de her şey çok güzel. Seviyoruz burayı. 5 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz. Buradan bir ev aldık ama yılın 10 ayı karavanla tatildeyiz. 5 yıl önce Hollanda'daki evimizi satarak, İstanbul'dan karavan aldık. Biz 1 ay önce Yunanistan'a gittik karavanla. Orası hiç güvenilir değil. Çünkü pasaportumuz, paramız, neyimiz varsa çalındı. Türkiye' de hiç böyle bir şey yaşamadık. Biz Türkiye'ye geldiğimizde çok az karavan vardı. Şimdi herkes karavan hayatını yasamak istiyor. Hatta bazen merak edenler, bizim karavanı görmek istiyor. Türkiye'de çok kaliteli karavanlar yapılıyor hepsi de Türk malı ve çok güzel."