AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Merve Kantarcı Çulha
Bahar diyetiyle hızlı zayıflamak ve bir haftada üç kilo vermek mümkün. "Bahar Diyeti" ile hem kışın uyuyan bedenimizi canlandırıp hem de daha fit bir görünüme kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, Mor Papatya okuyucularına bir haftada 3 kilo verdiren bahar diyetini anlattı.
Bu baharı hafifleyerek geçirmek hem ruhen hem de bedenen kendinizi daha iyi ve mutlu hissetmenizi sağlayacaktır. Peki, ama nasıl? İşte bedeninize huzur getirecek bahar diyetinin detayları...
BAHAR DİYETİNDE ÖZELİKLE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Günde 2,5-3 litre su tüketilmeli
Günde 2 fincan yeşil çay içilmeli (Tansiyon problemi yok ise)
Her gün mutlaka ana öğünlerde çeşit çeşit sebzelere yer verilmeli, özellikle mevsim sebzeleri olan; kereviz, pırasa, enginar, ıspanak, karnabahar, pırasa, bakla, pazı, pancar, havuç, şalgam bolca tüketilmelidir
Beyaz unlu gıdalar yerine tam buğday, çavdar, siyez veya karabuğday un ile yapılmış gıdalar tercih edilmelidir
Meyve tüketimi günde 2 porsiyonu geçmemelidir
Paketli, şekerli ve aşırı yağlı gıdalar tamamen günlük beslenme programından çıkartılmalıdır
Uykudan 3 saat önce yemek yeme kesilmelidir.
1 HAFTADA 3 KİLO VERDİREN BAHAR DİYETİ
1. GÜN DİYET MENÜSÜ
KAHVALTI: 2 adet yumurta (haşlanmış), 2 yemek kaşığı lor peynir, 2 tam ceviz içi, 1 dilim tam buğday ekmeği
ÖĞLE: 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 4 yemek kaşığı yoğurt
ARA: 6-7 adet çiğ badem/fındık
AKŞAM: 120 gram ızgara tavuk, salata, 3 yemek kaşığı haşlanmış kinoa
2. GÜN DİYET MENÜSÜ
KAHVALTI: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet portakal, 1 dilim peynir
ÖĞLE: Izgara etli salata, 1 dilim tam buğday ekmeği
ARA: 4 adet gün kurusu kayısı
AKŞAM: Tavuklu veya 90 gr ton balıklı salata
3. GÜN DİYET MENÜSÜ
KAHVALTI: 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı yulaf, 2 dilim ananas
ÖĞLE: 8 yemek kaşığı sebze yemeği % 4 yemek kaşığı yoğurt
ARA: 2 tam ceviz içi
AKŞAM: 150 gram ızgara balık salata
4. GÜN DİYET MENÜSÜ
KAHVALTI: Sebzeli omlet ( 2 yumurta ile), 1 dilim tam buğday ekmek
ÖĞLE: Haşlanmış tavuk, 1 kâse yoğurt
ARA: 1 adet elma
AKŞAM: Yeşil mercimekli salata, 2 adet etimek
5. GÜN DİYET MENÜSÜ
KAHVALTI: 1 kâse yoğurt, 2 yemek kaşığı ciha tohumu + salatalık
ÖĞLE: 1 kâse çorba, salata
ARA: 10 adet çiğ kaju
AKŞAM: 8 yemek kaşığı kurubaklagil, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 dilim tam buğday ekmek
6. GÜN DİYET MENÜSÜ
KAHVALTI: 1 kâse yoğurt + 1 adet meyve
ÖĞLE: 1 kâse çorba
ARA: 1 adet kuru hurma
AKŞAM: 2 adet yumurta (omlet/menemen/haşlanmış), 2 dilim peynir, salatalık/yeşillik, 1 dilim esmer ekmek
7. GÜN DİYET MENÜSÜ
KAHVALTI: 2 dilim peynir, 5 adet zeytin, yeşillik, 1 adet etimek
ÖĞLE: 8 yemek kaşığı kurubaklagil, 4 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı bulgur
ARA: 1 adet meyve
AKŞAM: 120 gram ızgara et, salata/fırında karışık sebze