Hızlı kilo vermenin püf noktası iki ana, bir ara öğün

Hızlı bir şekilde kilo vermek herkesin hayali... Haftanın iki günü vejetaryen beslenerek birkaç günü de çorba-yoğurt, salata-kefir, meyve-sütlü kahve gibi hafif yiyeceklerle geçiştirerek kilo vermeye ne dersiniz?

Hızlı kilo vermek sanıldığı kadar zor değil. Tek yapmanız gereken önce beslenme düzenini gözden geçirmek ardından zayıflamak için doğru adımları izlemek.

Alem Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Dr. Ayça Kaya, hızlı kilo vermenin püf noktalarını anlattı.

Zayıflama sürecinizin ilerleyen aşamalarında, vücudunuzdaki yağ miktarının azalmasına bağlı olarak, kilo verme hızınızın yavaşlaması beklenen bir durumdur. Ancak bu beklenen durum haricinde de yapılan bazı hatalar nedeniyle kilo vermeniz duraklayabilir. Örneğin;

Uykusuzluk

Hareket düzeyiniz ve su tüketiminizin azalması,

Stres düzeyinizin artması.

Farkında olmadan miktarı küçük enerjisi yüksek yiyecekler tüketmek.

Yiyecekleri masumlaştırıp sağlıklı olduğunu düşünerek büyük porsiyonlarda yemek.

Bu saydığım olası nedenleri kontrol edip düzelttikten sonra, beslenme ve egzersiz düzeninizi farklılaştırmak da kilo verme sürecinizi hızlandırmada yardımcı olabilir.

ZAYIFLAMAK İÇİN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKEN ÖĞÜNLER

Devamlı üç ana öğün, iki ara öğün şeklinde besleniyorsanız, öğün sayınızı azaltıp iki ana, bir ara öğün şeklinde beslenmeyi deneyebilirsiniz. Bu noktada haftada birkaç gün aralıklı oruç uygulamanız yarar sağlayacaktır.

Haftanın iki- üç günü kısmi vejetaryen bir beslenme olan “kalsiyum beslenmesi”ni uygulamanız da kilo vermenizi hızlandırmaya destek olacaktır.

Haftanın birkaç günü akşam yemeğinizi atlamak veya çorba-yoğurt, salata-kefir, meyve-sütlü kahve gibi hafif yiyeceklerle geçiştirmek de etkili olacaktır.

Uzun süredir aynı kardiyo egzersizi yapıyorsanız, tarzınızı değiştirebilirsiniz. Örneğin, koşu yapmak yerine bisiklet sürmeyi veya dans etmeyi deneyebilirsiniz. Veya ağırlık egzersizi yapıyorsanız, tekrar ve set sayılarınızı değiştirebilirsiniz.