Hindistan'da tıp dünyasını şaşırtan olay! Kuyruklu bebek dünyaya geldi

Hindistan yaşanan bir olayla çalkalanıyor. Dünyada 40. vaka olarak kuyruklu bebek dünyaya geldi. 3 aylıkken ameliyatla alınan kuyruk sonrası bebeğin durumunun iyi olduğu bildirildi. İşte haberin detayları...

Tıp dünyası tüm dünyayı hayretler içerisinde bırakan bir doğuma şahit oldu.

DOKTORLARI BİLE ŞAŞIRTTI

Kuyruklu olarak dünyaya gelen bebek doktorları bile şaşırttı. Enteresan olaylar ülkesi olan Hindistan'da görenleri şaşırtan olay...

Sıra dışı vakanın adresi ilginçlikler ülkesi Hindistan oldu. Hindistan'ın Sind eyaletinin Haydarabad kentinde önce kuyruklu bebek dünyaya geldi.

AİLE HASTANEYE BAŞVURDU

The Times of India gazetesinin haberine göre, Haydarabad'da yaşayan bir aile, ocak ayında bebeklerindeki "insan kuyruğu"ndan ötürü hastaneye başvurdu.

Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsünden (AIIMS) çocuk cerrahlarından oluşan bir ekip, bebeğin "kuyruğunu" çıkarmak için ameliyat kararı aldı.

AMELİYAT EDİLDİ

Ameliyatın ardından bebeğin "kuyruğu" çıkarıldı. Doktorlar aradan geçen 6 ayın ardından bebeğin durumunun iyiye gittiğini, dolayısıyla ameliyatın başarılı geçtiğini kaydetti.

LİTERATÜRDE 40. VAKA

Ameliyatın gerçekleştirildiği hastanenin Pediatrik Cerrahi Bölüm Başkanı Shasanka Shekar Panda da "İnsan kuyruğu' çok nadir görülen bir durumdur ve tıp literatüründe 40 vaka bildirilmiştir" açıklamasında bulundu.