Hindistan cevizi yağı kuruluğu ve soyulmayı engelliyor

Deniz tuzunun ciltte kuruluğa ve nem kaybına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, cilt kuruluğu ve soyulması için Hindistan cevizi yağı önerdi. Yaz aylarında deniz veya havuz nedeniyle yıpranan cilde öneriler haberimizde...

DHA

Yaz aylarında deniz veya havuz keyfi cilt problemlerini de beraberinde getiriyor. Cilt kuruluğu ve soyulması da en çok şikâyet edilen sorunlardan biri. Özellikle havuz dezenfeksiyonu için kullanılan kimyasal maddelerin cilde zarar verdiğini söyleyen Dr. Ebru Koç, cildin soyulmasını engelleyen Hindistan cevizi yağını önerdi. Koç, "Güneşten korunmak ve bronzlaşmak için kullanılan kremlerin içerisindeki kimyasallar da tahmin edilenden daha büyük cilt tahribatlarına sebep olabiliyor." dedi.

DHA'da yer alan habere göre Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, yaz aylarında cilt sorunlarını anlatarak önerilerde bulundu.

BOL BOL SU TÜKETİN

Deniz tuzunun ciltte kuruluğa ve nem kaybına neden olduğunu hatırlatan Koç, şunları söyledi:

"Denizin tuzlu suyu ile birleşen güneş ışınları uzun vadede ciltte aşırı kuruluk, nem kaybı ve çatlamalara sebep olabiliyor. Bunların önüne geçebilmek için ise bol bol su içmek ve cildi doğal yağlarla nemlendirmek gerekiyor."

"CİLT BAKIMINA ÖZEN GÖSTERMEK GEREKİYOR"

Yaz aylarında cilt sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden AksuVitalAr-Ge Merkezi Sorumlusu Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, şu bilgileri verdi:

"Yaz aylarında bronzlaşırken mutlaka cildinizi korumayı da ihmal etmemeliyiz. Deniz ve güneşin etkisiyle yıpranan, kuruyan cildimize iyi bakmamız gerekiyor. Güneşe çıktıktan sonra yapılması gereken en önemli cilt bakımıdır. Cildimizden tuzlu suyu ve güneş kreminden kalan artıkları temizlemek için duş almak gerekir. Özellikle havuz dezenfeksiyonu için kullanılan kimyasal maddeler de cildimize oldukça zarar vermektedir. Güneşten korunmak ve bronzlaşmak için kullanılan kremlerin içerisindeki kimyasallar da tahmin edilenden daha büyük cilt tahribatlarına sebep olabiliyor. Bu yüzden deniz veya havuz sonrası cildimiz özenle arındırılmalıdır. Cildinizde gerginlik veya yanma hissediyorsanız doğal nemlendirici yağlarla cildinizi nemlendirmelisiniz."

Sıcak yaz günlerinde cildi nemlendirmenin önemine dikkat çeken Koç, cildi doğal olarak nemlendirmek için Hindistan cevizi yağını önerdi. Ebru Koç, bu yağın cildi nemlendirdiğini ve soyularak kötü görünmesine engel olduğunu söyledi.