AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Yılbaşında birçok insanın akşam yemeğinde hindi oluyor. Bazı püf noktalara dikkat edilmediğinde hindi eti zehirlenmeye neden olabilir.
Hindi pişirmeye o gün vakti olmayanlar önceden pişiriyor. Peki, hindi buzdolabında saklanır mı? Hem yılbaşında artan hindi eti için hem de öncesinde pişen hindi için önerilerimiz haberde...
Gıda zehirlenmelerinin önemli bir kısmını dolapta saklanan besinler oluşturuyor.
ZEHİRLENMEMEK İÇİN 5 PÜF NOKTA
Pişmiş hindi, bir kez soğutulduktan sonra iki gün içinde tüketilmelidir. Hepsini bir günde bitiremeyenler kalanları dondurabilir. Kalan hindi eti iki saat içinde soğutulmalı ve ondan sonra dolaba koyulmalıdır.
Donmuşsa, hindiyi yemeden önce tamamen çözdürdüğünüz sürece güvenle yiyebilirsiniz. Çözülen yiyecekler yalnızca bir kez yeniden ısıtılmalıdır, çünkü yiyecekleri ne kadar çok soğutur ve yeniden ısıtırsanız, gıda zehirlenmesi riski o kadar yüksek olur.
Dondurma ve donmuş tatlılar gibi dondurucuda saklanan yiyecekler, çözüldükten sonra tekrar dondurucuya konulmamalıdır.
Dondurulmuş ve dondurucudan çıkarılmış tüm pişmiş yiyecekler, tamamen çözüldükten sonra 24 saat içinde tekrar ısıtılmalı ve yenilmelidir.
Kalan hindi etini turta yapabilir ya da sandviç ve salatalarda kullanabilirsiniz.