Hilesiz baharat nasıl anlaşılır?

Baharatlarda da hile olur mu demeyin. Olabilir. Kırmızı biber, nane, kara biber... Peki baharatlardaki hile nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

Baharatlar yemeklerin olmazsa olmazı. Organik baharatlar ise sağlığa faydalı. Peki baharatlardaki hile nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

ORGANİK BAHARATI ANLAMANIN YOLU

Zencefil: Zencefil kökünün yüzeyi pürüzsüz, sert ve ince ciltli olmalıdır. Zencefilin yüzeyi kırışık ise bu bayatlamış anlamına gelir.

Zerdeçal: Zerdeçalın kökü sarı veya turuncu renklidir. Kök, yumuşak veya buruşmuş olmamalıdır. Zerdeçal renkli ve aromalı un ile taklit edilebilir. Bu durumda ayırt etmenin en kolay yolu suya birkaç damla tozdan eklemektir. Eğer suda kolayca çözülmüyorsa ve yüzeyde beyaz renkli lekeler oluşturmuyor ise gerçek zerdeçaldır.

Kakule: Kakule bitkisi büyük ve yeşil renkte olmalıdır. Eğer kakule sarı veya turunculaşmış bir halde ise bu ya bayat olduğu ya da yanlış kurutulduğu anlamına gelir.