Hıçkırık nasıl geçer? 1 kaşık tüketin, saniyeler içinde hıçkırıktan eser kalmıyor

Hıçkırık tutunca birçok insan su, nefes tutma ya da ani irkilme gibi klasik yöntemler dener. Ancak hıçkırığı saniyeler içinde geçiren öyle bir besin var ki 1 kaşık tüketmek yetiyor. Peki, hıçkırık nasıl geçer? İşte hıçkırığı saniyeler içinde geçiren her evde olan besin…

KADİR TEKİN

Hıçkırık, günün en beklenmedik anında ortaya çıkıp sohbeti, yeme keyfini hatta uykuyu bölebilen sinir bozucu ama genellikle geçici bir reflekstir. Refleksi geçirmek için kimileri nefes tutuyor, kimileri su içmeye koşuyor... Ancak bu yöntemler bazen işe yaramıyor.

SANİYELER İÇİNDE HIÇKIRIKTAN ESER KALMIYOR

Evlerde sıkça bulunan bal, sadece tatlı bir besin değil; diyafram ve boğaz bölgesindeki sinirleri uyararak hıçkırık refleksini kısa sürede durdurmaya yardımcı olabiliyor. Balın yoğun kıvamı ve yutma sırasındaki uyarıcı etkisi, hıçkırığın kaynağı olan vagus sinirini tetikleyip refleksi durdurabiliyor.

HIÇKIRIK NEDEN OLUR?

Hıçkırık, diyafram kasının istemsiz kasılmasıyla ortaya çıkan bir sinir refleksidir.

YAYGIN TETİKLEYİCİLER

Hızlı yemek yeme

Gazlı içecek tüketimi

Ani ısı değişimi

Stres veya aşırı heyecan

1 ÇAY KAŞIĞI BAL YÖNTEMİ HIÇKIRIK İÇİN NASIL UYGULANIR?

1 çay kaşığı balı ağıza alın, acele etmeden yavaşça yutun. Sonrasında 5–10 saniye bekleyin ve hıçkırığınız geçmiş olacak.