Hiç geçmeyen yorgunluğa pancar kürü birebir

Hiç beklenmedik anda gelen baş ağrısı, sabahları uyanmama isteği ve hiç geçmeyen yorgunluk son yıllarda en çok şikâyet edilen sağlık problemi hâline geldi. Peki, kronik yorgunluğa iyi gelen kür tarifine ne dersiniz? Kırmızı pancar kürü yorgunluk ve halsizliği ortadan kaldırıyor.

Kırmızı pancar kürü geçmeyen yorgunluğa ve halsizliğe iyi geliyor. Bin derde şifa olan zencefille ve pancarla hazırlayabileceğiniz kür, özellikle sabahları zor uyananların kurtuluşu olacak.

Kronik yorgunluk sendromu, 6 aydan uzun süren, boğaz, kas, eklem ağrısı, bulantı ve konsantrasyonda bozulma gibi şikayetlere eşlik eden tablolarla kendini gösteren, sürekli ve tekrarlayıcı seyretmesinin yanı sıra birçok sistemi tutan bir hastalıktır. Hastalığın oluşum nedeni bilinmemektedir ve tıp dünyasında bu hastalığın organik mi yoksa psikiyatrik bir sebepten mi oluştuğu tartışılmaktadır.

Doktorlar, kronik yorgunluk sendromunun 30-50 yaş grubunda görüldüğünü belirtmektedir. Aynı zamanda hastalığın özellikle kadınlarda daha çok görüldüğüne işaret edilir.

GÜNDE 3 KERE İÇEREK ŞİFA BULABİLİRSİNİZ

Fibromiyalji yani yumuşak dokuda oluşan romatizmal ağrılar da, 25-55 yaşları arasında ve daha çok kadınlarda sıklıkla görülüyor. Çocukluk döneminde de ortaya çıkabilen hastalık; kaslarda ağrı ve hassasiyet, uyku bozukluğu, yorgunluk, halsizlik ve sabahları “tutulma” hissiyle uyanma gibi belirtiler gösteriyor. Bu iki hastalıkla doğal yollarla mücadele etmek isteyenlerin imdadına "kırmızı pancar kürü" yetişiyor. 

Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş'ın önerdiği kırmızı pancar kürünü her sabah taze olarak hazırlayıp, yemeklerden bir saat sonra günde 3 defa içebilirsiniz.

YORGUNLUĞA BİREBİR KIRMIZI PANCAR KÜRÜ İÇİN MALZEMELER

Bir kırmızı pancar

Bir taze zencefil

600 derecede kaynar su

KIRMIZI PANCAR KÜRÜ YAPILIŞI

Yumruk büyüklüğünde kırmızı pancar ve başparmak büyüklüğünde taze zencefili ince ince dilimleyin. 600 cc kaynar suda 6 dakika kısık ateşte kaynatın. Daha sonra 2 parmak büyüklüğünde karakovan balı peteğini ekleyerek soğumaya bırakın. Cam sürahiye süzdükten sonra kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletin.