AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Balık kış sofralarından eksik olmaz. Hem sağlığa şifasıyla hem de lezzetiyle çok sevilen balığın hangi çeşidi yapılırsa yapılsın yanında eksik olmayan bir lezzet varsa o da helvadır. Peki, balık yanında neden helva tüketilir?
1. Balığın yanında genelde yoğurt gibi süt ürünleri önerilmez. Bunun sebebi balığın bayat olma ihtimalidir. Balık bayatsa süt ürünleriyle bir araya geldiğinde zehirleyebilir.
2. Balık yedikten sonra şişkinlik, mide bulantısı ve kan şekerinde düşme yaşanabilir. Bu nedenden dolayı kan şekerinin dengelenmesi için hafif bir tatlı olarak balığın yanında helva tercih edilmektedir.
3. Denizdeki kirlilikten ötürü yediğimiz balıklarda ağır metaller bulunabiliyor. Ağır metallerin vücudumuza girmesi ise son derece tehlikeli ve zehirleme ihtimali çok yüksek. Bu aşamada devreye giren tahin, balıkta biriken ağır metalleri ortadan kaldırıyor.
BALIĞIN YANINDA HELVA YEMENİN FAYDASI
Balık sonrası yenilen tahin tam bir sağlık neferi olarak hareket eder çünkü vücuttaki fosfor oranını düzenler ve mide asidini dengeye sokar.