Herkes tarifini soracak! Kahvaltılık patatesli krep nasıl yapılır?

Kahvaltıya kolay ve lezzetli tarif arıyorsanız patatesli krep tam size göre. Az malzemeli ve çok lezzetli patatesli krep nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Patatesli krep tarifi merak ediliyor. Peki doyurucu ve lezzetli krep nasıl yapılır? İşte cevabı...

PATATESLİ KREP İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı un (unu artırmanız gerekebilir, her unun su çekme oranı farklıdır)

2 adet haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

Tereyağı (pişirirken tavayı yağlamak için)

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri haşlayıp, eziyoruz.

Üzerine süt, yağ, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip, çırpıyoruz.

Unu da koyu boza kıvamına gelecek şekilde ekleyip, karıştırıyoruz.

Orta boy tavayı iyice ocakta ısıtıp, bir parça tereyağı ile yağlıyoruz.

Bir kepçe hamur döküp, arkası kızarıncaya dek pişirip diğer yüzünü çevirip, onu da kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp, peynir ile sunuyoruz.

Not: Normal krepten daha kalın dökünce, patatesli ekmek havasında oluyor. Tercih size kalmış.