Herkes çöpe atıyordu: Oysa limon çekirdekleri böyle değerlendiriliyormuş!

Limon neredeyse herkes tarafından tüketilen besinler arasında işaret edilebiliyor. Çünkü hem sade olarak tüketilebiliyor hem de yiyecek ve içeceklerin içerisine ilave edilebiliyor. Ancak limon çekirdekleri genellikle çöpe atılabiliyor. Öte yandan limon çekirdeklerini değerlendirmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. İşte detaylar…

Limon sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim; kalp krizi riskini azaltabiliyor, eklem iltihaplarına iyi gelebiliyor ve sindirime yardımcı olabiliyor. Ancak limon çekirdekleri için aynı şeyi söylemek pek mümkün olmuyor.

Limon çekirdekleri işe yaramadığı düşüncesi ile neredeyse herkes tarafından çöpe atılabiliyor. Öte yandan, ''oysa limon çekirdekleri böyle değerlendiriliyormuş'' dedirtebilen bazı yöntemler de bulunuyor.

LİMON ÇEKİRDEKLERİNİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Limon çekirdeklerini değerlendirmenin bazı yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan 3'ü şu şekilde sayılabiliyor; limon çekirdeği çayı, temizlik malzemesi ve baharat.

Limon Çekirdeği Çayı: Limon çekirdekleri kaynar suyun içerisine ilave edilir ve ortalama 10 dakika demlenir. Devamında bal ve limon dilimleri de eklenir.

Temizlik Malzemesi: Limon çekirdekleri doğal temizleyici olarak kullanılabiliyor. Bu işlemde sirkenin içine 3-4 limon çekirdeği kırılır ve eklenir. Sonra yüzey temizliği için kullanılabilir.

Baharat: Limon çekirdekleri kurutulur ve öğütülür. Böylece baharat haline getirilir. Devamında elde edilen baharat tercihe bağlık olarak; balık, tavuk ve sebze gibi yemeklere ilave edilebilir.