Adeta kolajen mahzeni, takviyelerden 10 kat etkili! Sakın çöpe atmayın

Dünyanın en güçlü kolajeni denizde bulunuyor. Vücutta kaslardan cilde ve saça kadar etkisi olan kolajeni artırmanın en basit yöntemi kolajen takviyesi. Deniz kolajeni bildiğiniz tüm takviyeleri unutturabilir. Detaylar haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

25 yaşından itibaren vücutta kolajen üretimi azalmaya başlar. Gençliğinizde sahip olduğunuz dolgun, elastik cilt büyük ölçüde kolajenden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla araştırmalar kolajen proteinli besinlerle vücudun desteklenmesi gerektiğini vurgular. Bu anlamda balık pulları ve derisi iyi bir kolajen kaynağıdır.

DENİZ KOLAJENİ NEDİR?

Deniz kolajeni balık pullarından ve derisinden elde edilen bir proteindir. Sağlığa sayısız faydasıyla tanınan bu ürün, takviye şeklinde giderek daha popüler hale geliyor. Peki, deniz kolajeni neden bu kadar faydalı?

Kolajen lifli bir yapıya sahip olup bağ dokusunda, tendonlarda, bağlarda, kemiklerde ve kıkırdakta bulunur. Kolajen ayrıca cildinizin güçlendirilmesinde de önemli bir rol oynar.

Piyasada iki ana kolajen kaynağı mevcuttur. Sığırların derisinden ve toynaklarından elde edilen sığır kolajeni ve balık derisinden elde edilen deniz kolajeni. Bu iki tür arasındaki seçim genellikle bireysel tercihlere ve aranan spesifik faydalara bağlıdır.

DENİZ KOLAJENİNİN FAYDALARI

Deniz kolajeni balık derisinden ve pullarından elde edilir. Yabani balıklardan veya çiftlik balıklarından gelebilir.

Deniz kolajeni cilt, saç, tırnak ve eklem sağlığına katkıda bulunur.

Bir antioksidan görevi görerek serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koymaya yardımcı olur. 2019 yılında yapılan 11 çalışmayı kapsayan bir inceleme, ortalama 69 gün boyunca günde 3 ila 10 gram kolajen alan kadınlarda cilt elastikiyetinde ve nem oranında önemli iyileşme olduğunu ortaya çıkardı.

Kas kütlesini artırır.

Eklem ve kemik sağlığına faydalıdır.

Kollajen kıkırdak bütünlüğünü ve kemik gücünü korumak için gereklidir. Yaşlandıkça vücudumuzdaki doğal kollajen seviyelerinin azalması, eklemleri ağrıya karşı daha duyarlı hale getirebilir ve kemik yoğunluğunu azaltabilir.

Araştırmalar kolajen takviyesi almanın eklem ve kemik sağlığını destekleyebileceğini göstermiştir.

Daha güçlü, daha sağlıklı saçları teşvik eder.

Deniz veya balık kolajen takviyeleri, esansiyel amino asit içeriği sayesinde bağırsak sağlığını destekleyebilir. Deniz kollajeni, kemik suyu, hayvansal proteinler, yumurta ve süt ürünleri gibi gıdaları düzenli olarak tüketerek bağırsak sağlığını etkili bir şekilde destekleyebilirsiniz. Bu gıdalar bağırsak zarının bütünlüğünü korumaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.