Herkes buzdolabında saklıyordu: Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz! Yumurtayı böyle saklarsanız...

Yumurta neredeyse herkes tarafından satın alındığında buzdolabında saklanabiliyor. Ancak bu durum, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' dedirtebiliyor. Çünkü buzdolabında saklanan yumurta, bazı istenmeyen sonuçları ortaya çıkartabiliyor. İşte detaylar…

Yumurta lezzetli ve sağlıklı olduğu için pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Ayrıca birçok insan tarafından toplu bir şekilde satın alınabiliyor. Öte yandan neredeyse herkes tarafından buzdolabında saklanabiliyor. Ancak yumurtayı buzdolabında muhafaza etmek, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor.

YUMURTAYI BUZDOLABINDA SAKLAYANLAR DİKKAT

Yumurta birçok insan tarafından buzdolabının kapağında saklanabiliyor. Ayrıca neredeyse her buzdolabında yumurta saklamak için bölüm de mevcut. Ancak yapılan araştırmalara göre buzdolabının kapağında açık şekilde bekleten yumurtaların kötü etkilendiği söyleniyor. Eğer yumurtalar böyle saklanırsa, daha erken bozulacağı belirtiliyor. Bu nedenle buzdolabında saklayanların dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

Uzmanlara göre yumurtanın gözenekli yapısından kokular girebiliyor. Bunun sonucunda ise daha erken bozulduğu gözlemlenebiliyor. Bu sebeple buzdolabının kapağında açık bir şekilde muhafaza edilmesi önerilmiyor.

SAKLAMA ÖNERİSİ

Yumurtaların serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilmesi öneriliyor. Ancak buzdolabının haricinde farklı bir alan bulunmuyorsa, raf ömrünün daha uzun olabilmesi için kapak bölmesi yerine karton kutusu ile beraber en alt köşeye yerleştirilmesi öneriliyor. Böylece diğer besinlerden daha az etkilenebilir.