Herkes arıyordu: Yapılışı bu kadar basitmiş! İşte Kayseri nevzine tatlısı tarifi

Kayseri nevzine tatlısı tarifi birçok insan tarafından merak edilebiliyor. Çünkü her lokması ile adeta lezzet dolu bir serüvene çıkartan bu tatlı, her mola arayışında ihtiyaç haline gelebiliyor. İşte Kayseri nevzine tatlısı tarifi…

Kayseri nevzine tatlısı tarifi, Kayseri'nin lezzet mirası olarak gösterilebiliyor. Ayrıca geleneksel tatlıların en güzel örneklerinden biri olan Kayseri nevzine tatlısı tarifi adeta herkes tarafından araştırılabiliyor.

Kayseri mutfağı denildiğinde pek çok insanın aklına; pastırma, mantı ve buna benzer lezzetler gelebiliyor. Öte yandan birçok insan nevzine tatlısını da merak edebiliyor. Çünkü hamurundaki tahin ile bu tatlı, adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet bırakabiliyor. Ayrıca yapılışını öğrenenler, bu kadar basitmiş bile diyebiliyor.

KAYSERİ NEVZİNE TATLISI TARİFİ

Kayseri nevzine tatlısı tarifinin şerbeti için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

2 su bardağı su.

3-4 damla limon suyu.

2 su bardağı şeker.

½ su bardağı pekmez.

Kayseri nevzine tatlısı tarifinin hamuru için gerekli olanlar şu şekilde;

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında, 4 tepeleme yemek kaşığı).

1 çay bardağı sıvı yağ.

1 çay bardağı tahin.

1 çay bardağı süt.

1 yemek kaşığı sirke.

1 su bardağı çekilmiş ceviz.

1 paket kabartma tozu.

½ paket vanilya.

3 su bardağı un.

HAZIRLANIŞI

Kayseri nevzine tatlısı tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra yapılış aşamasına geçilebilir. İşte Kayseri nevzine tatlısı tarifinin hazırlanışı;

Şerbeti için bir tencere ocağa alınır ve içine şeker, su ve limon suyu ilave edilir. Karışım kaynamaya bırakılır ve kaynadıktan sonra ocaktan alınarak soğuması için bir kenara koyulur.

Hamuru için derin bir kaseye tereyağı alınır ve üzerine tahin ilave edilir.

Ardından süt eklenir ve güzelce karıştırılır.

Sonra un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Hamur yumuşak olmalı ve ele yapışmamalı.

Devamında cevizler hamura ilave edilerek iyice karıştırılır.

Yağlanan fırın kabına hamur koyulur ve el ile yayılır. Çatal ile çizikler çekilir ve bir bıçak ile eşit parçalara bölünür.

Şerbet soğuduktan sonra üzerine pekmez eklenir.

Tatlı, önceden ısıtılmış olan 180 dereceye ayarlı fansız fırında üstü hafif renk alana kadar pişirilir.

Fırından aldıktan sonra sıcakken pekmezli şerbet dökülür.

Ardından hazırlanan Kayseri nevzine tatlısı tarifi afiyetle tüketilebilir.