Balık lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Nitekim içeriğinde; A, D, E, B2, B12, B3 ve kalsiyum, fosfor ve folik asit bulundurabiliyor. Öte yandan protein bakımından zengin. Kan basıncının düşürülmesinde yardımcı olabiliyor. Ek olarak beyin fonksiyonlarını geliştirebiliyor.
Sağlıklı olarak gündeme gelebilen balık, pek çok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak bazı insanlar balık pişerken yayılan kokudan rahatsız olabiliyor. Bu nedenle balık kokusunu önlemenin yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, balık kokusunu önleme konusunda faydalı olabiliyor.
Balık kokusunu önlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. İşte balık kokusunu önlemenin pratik yollarından bazıları şu şekilde;
Balık kokusunun önlenmesi için ocağın diğer gözünde elma sirkesi ve su kaynatılması öneriliyor. Böylece oluşan koku önlenebilir.
Balık kokusunu önlemek için ocağın diğer gözünde limon kabuğu kaynatılması tavsiye ediliyor.
Balığın piştiği ortamda kokulu mum yakılması tavsiye edilebiliyor. Bu sayede balık kokusu önlenebilir.