Her sabah uygulanmalı: Güzel bir cilt için 6 aşama!

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için birçok insan cilt bakım ürünlerini tercih edilebiliyor. Ancak tekrarlanmayan bakım, yeterli sonuç vermeyebilir. Öte yandan bazı rutinlerle güzel bir cilde sahip olmak mümkün olabiliyor. Özellikle sabahları uygulanan cilt bakımı bu konuda yardımcı olabiliyor. İşte detaylar…

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için düzenli bakım yapılması öneriliyor. Özellikle her sabah uygulanan cilt bakımının tekrarlanması, adeta cildi yenileyebilir. Öte yandan güzel bir cilt için tercih edilebilecek 6 aşama da bulunuyor.

GÜZEL BİR CİLT İÇİN 6 AŞAMA

Güzel bir cilt sahibi olmak için her sabah bazı rutinlerin tekrarlanması tavsiye ediliyor. Çünkü rutinler, sağlıklı ve güzel bir cilt için önemli görülüyor. İşte güzel bir cilt için her sabah uygulanabilecek 6 aşama şu şekilde; tonik kullanmak, serim kullanmak, nemlendirici kullanmak, göz kremi kullanmak, güneş kremi kullanmak, su içmek ve su bazlı temizleyici kullanmak.

Tonik Kullanmak: Cilde yararlı olan tonik, temizleyicilerden kurtulan kiri ve artık yağı temizlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca tonikler; cildin pH değerini dengeleyebiliyor, çok fazla yağ üretimini önleyebiliyor ve gözenekleri sıkılaştırabiliyor.

Serum Kullanmak: Cilt problemlerine uygun serum seçilir. Birkaç damla avuca dökülür ve avuçlar arasında ovalanarak ıslatılır. Ardından dairesel hareketlerle cilde uygulanır. Serumun cilde nüfuz etmesi 2-3 dakika kadar beklenir.

Nemlendirici Kullanmak: Cilde uygun olan bir nemlendirici seçilerek birkaç damla yüze ve boyuna sürülür. Ardından cilt nemlendiriciyi emene kadar masaj uygulanır.

Göz Kremi Kullanmak: Gözlerin alt kısmındaki deri yüzün en hassas bölümü olarak görülebiliyor. Bu nedenle özel bir formüle ihtiyaç duyulabilir. Göz kremleri; kuruluk, şişkinlik ve kırışıklık gibi sorunlara faydalı olabilir.

Güneş Kremi Kullanmak: Zararlı UV ışınlarından korunabilmek için en az 30 faktöre sahip güneş koruyucusu losyonu gerekir. Yararlı bir güneş kremi ile cilt güneşe karşı korunabilir. Bu sayede kırışıklık, ince çizgi ve leke oluşumu önlenebilir.

Su İçmek ve Su Bazlı Temizleyici Kullanmak: Sabah ilk iş su içmek, cildi güzelleştirebilir ve sindirime faydalı olabilir.

Dikkat: Cilde uygun bakım ürünlerinin seçilmesi gerekir. Ayrıca hassas cilde sahip olan kişilerin, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak bakım ürünlerini tercih etmeleri tavsiye edilir.

İbn-i Sina sırrı paylaştı: Saç beyazlamasına doğal çözüm!