Tane tane pilav yapmayı herkes ister ama çoğunun pilavı ya kuru olur ya lapa. Peki, pirinç pilavında püf nokta nedir? Pilav yapmadan önce pirincin nişastanın bir kısmını çıkarmak için temiz suyla durulamak önemlidir. Bunu yapmak, pişirme sırasında pirincin yapışma olasılığını azaltır. Daha sonra bir tencereye su doldurup pirinci ekleyin. Pişirme suyu kaynayınca tavaya bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Limon pirincin yapışmasını önleyecek ve ona tatlı bir narenciye aroması verecektir. İşte tam ölçülü pirinç pilavı tarifi...
YAPIŞMAYAN PİLAV İÇİN 5 KURAL
1. Ölçüsünü ayarlayın
Pirinci tane tane pişirmenin kurallarından biri de ölçüdür. Pirinç ve su oranını pirincin türüne göre ayarlayın.
2. Pirinci durulayın
Pirinci pişirmeden önce durulamak, dışarıda ona yapışan fazla nişastayı giderir. Nişastanın gitmesi yapışkanlığı azaltır.
3. Biraz zeytinyağı ekleyin
Birkaç yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Bu, pirincin dibe yapışmasını önler.
4. Pişirme süresine dikkat edin
İdeal pişirme için 20 ila 25 dakika önerilir. Bununla birlikte, her pirinç türü farklı pişirme gerektirdiğinden, pirincin durumunu sık sık kontrol etmek önemlidir.
5. Tavaya limon suyu dökün
Limondaki sitrik asit, pirincin tavanın dibine yapışmasını önler. Pirinç kaynamadan önce taze sıkılmış bir limonun suyunu eklemeniz yeterli.
PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşğı tereyağı
Bir çimdik toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(Tepeleme olmasın)
2,5 su bardağı sıcak su
3 ADIMDA PİLAV TARİFİ
1. Pilav için önce bir su bardağı pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin.
2. Ardından süzün. Süzdükten sonra pirinci temiz bir bez üzerine alın. Teflon tencereye yağı alın. Eriyince pirinci ilave edin. Şekeri ve tuzu da ekleyerek pirinçleri ezmeden karıştırın.
3. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç suyunu çektiğinde pişmiş demektir. Pilav tarifi hazır. Afiyet olsun...