Her menüye yakışan mercimek çorbası tarifi! Mercimek çorbasının püf noktası

Mercimek çorbası hemen hemen her mutfakta en çok sevilen çorba tariflerinin başında geliyor. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbasının püf noktaları nelerdir? Kış günlerinde içinizi ısıtan vitamin depolu mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Mercimek çorbası tarifi herkes tarafından sevilmesi nedeniyle birçok menüde yer alır. İçerisinde patatesten havuca soğandan sarımsağa kadar vitamin deposu besinlerle mercimek çorbasının püf noktasını adım adım anlattık.

Protein ve karbonhidrat bakımından zengin olan mercimek çorbası tarifinde isteğe göre sarımsak ve salça kullanabilirsiniz. Çorbanın kıvamını katı sevenler çok az tereyağı ve un kavurarak da yapabilir. Mercimek çorbasını ocağa koymanız yaklaşık 10 dakikanızı alacaktır. Sonrasında pişmesi yaklaşık 30 dakika sürecektir. İşte mercimek çorbasının yapılışı ve malzemeleri...

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy havuç

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar sıcak su

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun. Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın. Mercimekleri bol suda yıkayın.

Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin. İçine soğanı ve sarımsağı ilave edin kavurmaya başlayın. Salçalı sevenler salça da ekleyebilir. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine mercimekleri ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.

Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.

Blendarda yeterince pürüzsüz olmadığını düşünenler 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirebilir. Mercimek çorbası hazır. Afiyet olsun.

MERCİMEK ÇORBASININ PÜF NOKTALARI

Dilerseniz üzerine salçalı naneli bir sos hazırlayabilirsiniz. Çorbanızın üzerine sadece pul biber serperek de servis edebilirsiniz.

Çorbanın daha kıvamlı olmasını istiyorsanız tereyağ ve unu kavurup ekleyebilirsiniz. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur.

Çorbanızı yaparken tavuk suyu olmazsa olmazlardan değildir. Yok ise kullanmayabilirsiniz. Ancak tavuk suyu çorbanıza hem farklı bir lezzet katacak hem de çorbanızın besin değerlerini yükseltecektir.

Çorbanızı rondodan ya da süzgeçten geçirdiğinizde pürüzsüz bir görüntü elde edecektir.

Mercimek çorbanızı beklettiğinizde suyunu çekebilir. Tüketeceğiniz zaman içerisine çok az sıcak su ekleyerek o şekilde tekrardan kaynatabilirsiniz.

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI KAÇ KALORİ?

Orta büyüklükte kâse süzme mercimek çorbası yaklaşık olarak 70 kaloriye denk gelmektedir.