Her menüye uyan etimek tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli

Hemen hemen her menüye uyan kolay tatlıların en popüleri olan etimek tatlısı merak ediliyor. Muhallebisi, şerbeti ve süslemesi olmak üzere 3 aşamalı bir tatlı olan etimek tatlısı şerbetine rağmen hafif bir tatlı. Evde etimek varsa hemen yapmaya başlayabilirsiniz. İşte etimek tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Hafif tatlı arayanlar için muhallebili etimek tatlısı iyi bir seçenek oluyor. Çünkü hem kolay hem lezzetli. Peki, etimek tatlısı nasıl yapılır? Bu tatlı muhallebili ve şerbetli bir tatlı olmasına rağmen diğer tatlı türlerine göre oldukça hafif bir tatlı. Her menüye uyum sağlaması da bu tatlıyı favori yapan başka bir neden. Etimek tatlısında önce şerbet kaynatılıyor. İşte adım adım etimek tatlısı tarifi ve malzemeleri...

ETİMEK TATLISI İÇİN MALZEMELER

12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi için:

1 litre süt

6 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt (200ml)

Ceviz ya da Antep fıstığı

Dileyenler portakallı jöle de yapabilir.

ETİMEK TATLISI TARİFİ

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatın.

Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak şerbeti 10 dakika kadar bekletin.

Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun.

Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayın.

Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.

Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk. kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın.

Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alın.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi sürün.

Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırın.