Her kadının ay dönümünde yaşadığı en büyük kabus! Tek bir bardağı adeti hemen söker

Ay dönümü her kadının yaşadığı en büyük sorunlardan biridir. Aslında vücudun yenilendiği adet sürecinde yaşanan hormonal değişimler kabusa neden olur. Ancak bu döngü başlamasına rağmen gelmeyen kanama durumu farklılaştırır. Adetin sökülmesi kadınların sağlığı açısından oldukça önemlidir. Peki adet söktüren doğal çaylar hangileridir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Adet düzensizliği ya da geciken adet kadınların hormonal sıkıntısını ikiye katlar. Bu durum adeta kabuslu günler yaşamasına neden olur. Çünkü değişimin başladığı bir noktada gerçekleşmeyen sökülme sinir sistemini bile çökertir. Adet kadınların her ay yaşaması gereken bir rutindir. Bedenin yenilenmesini sağlayan ve östrojen hormonlarını dengeleyen adet dönümü oldukça önemlidir.

Bu yüzden uzmanlar adet döngüsü sırasında kadınların düzenli bir süreç atlatmalarının önemli olduğunun altını çiziyor. Adet döngüsünü en çok etkileyen durum ise beslenmedir. Tüketilen besinler adet sürecini olumlu ya da olumsuz etkiler.

PEKİ ADET SÖKTÜREN DOĞAL ÇAYLAR HANGİLERİDİR?

SOĞAN ÇAYI

Çok güçlü bir antibiyotiktir. Uzmanlar vücuttaki hormonal süreci düzenleyen ve rahmin işlevselliğini artıran soğan çayını günde bir bardak tüketilmesinin faydalı olacağının altını çizdi. Özellikle İbrahim Saraçoğlu, soğan çayının kadınlar için mucize bir ilaç olduğunun altını çizdi.

KEKİK ÇAYI

Çok güçlü bir söktürücüdür. Kekik çayı bir uyarıcı görevindedir. Vücuttaki her hormonal durumu tetikleyerek iltihabın enfeksiyonun aynı zamanda kanamanın kalmamasını sağlar.

NAR ÇAYI

Nar çayı hem adetin sökülmesini sağlar hem de kasları rahatlatır. Çünkü adet sökülmedikçe kaslar kasılır. Nar çayı tam bir doğal ilaç görevi görür.

MAYDANOZ ÇAYI

En güçlü adet söktürücü ikinci çay maydanoz çayıdır. Rahim kas sistemini çalıştıran maydanoz çayı, içerideki her şeyi söküp atar.

Tuvalete çıkmaya zorlanıyorsanız bu çay tam size göre! En güçlü müshil etkili ot

Yutkunma zorluğu çeken çocuklara dikkat! İlerleyen yaşlarda kalıcı kalan hastalığın habercisi olabilir