AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İftar menüsünde ilk karar verilen çeşit genelde çorba olur. Şef Hatice Akman herkesin severek tükettiği mercimek çorbası tarifi verdi. İşte her menüye uygun nefis mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri...
KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Mercimek çorbası tarifi hem kolay hem de kıvamı zor tutturulan bir çorba.
Önce sıvıyağda doğradığınız soğanları kavurun. Un ilave ederek kısık ateşte kavurun. Ardından salça ekleyin. Birkaç tur daha karıştırın.
Havuçları doğrayın, havuçlarla birlikte mercimeği de ilave edin ve karıştırın.
Mercimek çorbasının suyunu da ekleyerek karıştırın. Mercimek ve havuç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Çorba piştikten sonra blenderden geçirin. Ardından karabiber, tuz ekleyin ve karıştırın.
Ocaktan alın. Küçük bir tavada tereyağı alın, kızdırın ve kırmızı toz biber ekleyerek ocaktan alın.
Mercimek çorbasını servis anında üzerine kırmızıbiberli sos gezdirerek ve bir dilim limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...