Her gün yulaf tüketmek zayıflatır mı?

Yulafı zayıflamak isteyenler daha fazla tercih ediyor. Yulaf tok tutuyor ve içerisindeki lifler sayesinde bağırsakları çalıştırıyor. Yulaf kimilerine göre her gün tüketilmemelidir. Peki yulafın faydaları neler?

Yulaf besin değeri zengin bir gıda. Yulaf sade, yoğurtla veya çorba şeklinde tüketilebilir. Peki kalori yakmak isteyenler her gün yulaf tüketmeli mi?

Yulaf ezmesi, sağlıklı bir kahvaltı seçeneği olarak kimi uzmanlarca övülürken kimi uzmanlar ise tek başına tüketildiğinde çeşitli zararları olduğunu ifade ediyor. Yulaf doğru şekilde tüketildiği takdirde kişiyi uzun süre tok tutabilir. Yulaf ezmesini tüketirken içerisine protein ve yağ eklerseniz bunun kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek sağlıklı bir gıda olabilir.

YULAF HER GÜN TÜKETİLEBİLİR Mİ?

Günlük olarak her kahvaltıda yalnızca yulaf tüketiyorsanız, istemeden cildinize ve vücudunuza zarar verebilirsiniz! Yulaf ezmesini sık sık tüketmek ve diğer besinlerden yeterince faydalanmamak, vücudunuzu diğer temel besinlerden mahrum bırakabilir. Ancak kesin bir diyet değişikliği yapmadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir. Yulaf ezmesindeki çözünebilir lif tok kalmanıza yardımcı olur.

Yulafın içinde yer alan E vitamini; saça, cilde ve tırnaklara iyi gelir ve bağışıklık sisteminde önemli bir rol oynar. Yulaf ezmesi prebiyotik bir besindir. Bağırsaklarınızdaki probiyotikleri veya sağlıklı bakterileri besleyerek dengeli bir mikrobiyom oluşturur. 2021 tarihli bir inceleme , yulaf yemenin iyi bağırsak sağlığıyla ilişkili olduğunu buldu.