Her gün yiyenler yaşadı! Kalbi demir gibi yapıyor, sindirimi iyileştiriyor

Şeker ve tatlı için can atanlara bir önerimiz var. Bunlar yerine her gün bir avuç kuru üzüm yerseniz vücudunuzda gözle görülür bir değişikliğe şahit olabilirsiniz. Antibakteriyel özelliği olan ve kalbi iyileştiren kuru üzüm sindirim için de çok önemlidir. İşte her gün kuru üzümün 10 faydası...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kuru üzüm en sevilen ve faydalı olan atıştırmalıklardan biri. Peki, her gün kuru üzüm yersen ne olur hiç merak ettiniz mi? Kuru üzüm kalp ve sindirim için çok önemli. Fakat tek faydası bu değil. Kuru üzümün 10 faydasını okuyunca cebinize doldurmak isteyeceksiniz.

KURU ÜZÜMÜN 10 FAYDASI

1. Kalbe şifadır

Kuru üzüm kalbinizi rahat ve daha iyi durumda tutacaktır.

2. Sindirimi iyileştiriyor

İyi bağırsak sağlığını korumak çok önemlidir. Gecikmiş veya düzensiz bağırsak hareketleri kabızlığa yol açarak potansiyel olarak başka sağlık sorunlarının tetiklenmesine neden olabilir. Kuru üzümdeki prebiyotik içerik bağırsak mikrobiyotasını olumlu yönde etkileyebilir.

3. Ağız sağlığına faydalıdır

Kuru üzüm ağız sağlığını destekler. Bazı araştırmalar kuru üzümün diş çürüğünü önlediğini ortaya koyuyor. Ağız hijyeni, kişinin yaşam kalitesini etkilediği için tüm yaş grupları tarafından ciddiye alınmalıdır. Günde iki kez dişlerinizi fırçalayın ve düzenli diş kontrollerini atlamayın. Kuru üzümün küçük çocuklar için ağız sağlığı açısından pek çok faydası vardır. Diyetlerine kuru üzüm eklemek genel olarak diş etlerinin ve dişlerin gücünün korunmasına yardımcı olabilir.

4.Kan basıncını korur

Kuru üzüm kan basıncını korur. Diyetinize kuru üzüm eklemek, nefes alma ritminizi korumanıza ve kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olabilir. Elbette kuru üzüm ilaç yerine değil takviye olarak kullanılmalıdır. Tutarlı bir kuru üzüm alımı, düşük kan şekeri seviyeleriyle ve kan basıncı gibi kardiyovasküler risk faktörlerinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

5. Kiloyu korur

Kuru üzüm, ölçülü olarak tüketildiğinde kişinin tok hissetmesine yardımcı olabilir ve açlık hissini giderebilir. Ayrıca kuru üzümün kilo almaya da pek çok faydası vardır. Sınırlı klinik çalışmalar, kuru üzüm tüketmenin tokluk hissini artırabileceğini ve iştahı azaltabileceğini göstermektedir.

6. Bağışıklığı güçlendirir

Kuru üzüm bağışıklığı artırır. Kuru üzüm o kadar çok besin bileşeni içerir ki bunları kahvaltınıza, öğle yemeğinize ve akşam yemeğinize dahil etmek harikalar yaratabilir. Kuru üzüm yemek, daha düşük kardiyovasküler hastalık oranlarıyla bağlantılıdır ve kuru üzümlerin bağırsak bakterileri üzerinde olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.

7. Kronik hastalıklara yardımcı olur

Kahvaltınıza veya öğleden sonra atıştırmalıklarınıza kuru üzüm serpmek, kronik durumu bütünsel olarak yönetmenize yardımcı olabilir. Kuru üzüm kalp ve akciğer sağlığına katkıda bulunur , kabızlığı önler ve vücudun detoksifikasyon sürecine yardımcı olur. Kuru üzüm, kardiyovasküler hastalıklar, tip 2 diyabet, bağırsak sorunları ve diş çürümesi gibi çeşitli kronik durumların önlenmesine yardımcı olur. Konu kardiyo sağlığı olduğunda kuru üzümün faydaları inkar edilemez.

8. Kemik sağlığını geliştirir

Bir zamanlar zevk için bisiklete binmenize yardımcı olan kemiklerin kırılgan hale geldiğini ve çatırdayan sesler çıkardığını görmek üzücü. Kuru üzümleri çiğneyin. Elbette kuru üzümün kadınlara faydaları çoktur. Magnezyumun kemik sağlığı açısından önemi giderek daha fazla kabul görüyor ve kuru üzüm bu hayati mineralin bol miktardaki kaynağıdır.

9. Kan şekeri seviyelerini korur

Kuru üzüm kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Ailenizde diyabet var mı? Şeker seviyelerindeki ani yükselişleri önleyecek tatlı bir takviye olarak diyetinize bir kaşık dolusu kuru üzüm eklemeye başlayın. Kuru üzüm yemek, yemeklerden sonra kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olabilir ve düşük glisemik indekse (GI) sahip olduklarından, aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği de oluştururlar.

10. Anemi riskini azaltır

Hemoglobin seviyelerini zaman zaman kontrol altında tutmak ve hurma ve kuru üzüm gibi diğer kuru meyveleri tüketmek anemi riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Siyah kuru üzüm yemek, anemisi olan hastalar için demir takviyelerini tamamlayabilecek flavonoidleri ve demiri almanın harika bir doğal yolu olarak görülebilir. Bir avuç kuru üzüm günlük tüketim için yeterlidir.