Her gün yapsanız dahi tüketilir! Elmalı tart tarifi, çıtır bir lezzet

Elmalı tart çayın yanına çok yakışıyor. Parmak ısırtan elmalı tart nasıl yapılır? Ağızda gevrekliğini hissedeceğiniz elmalı tartın tarifini derledik. İşte detaylar...

HİLAL ÇAKIR

Elmalı tart tatlı ihtiyacınızı karşılıyor. Enfes elmalı tart yapılışını adım adım kaleme aldık. İşte detaylar...

ELMALI TART TARİFİ

Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)

1 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı Harç için:

4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

Pudra şekeri

Elmalı Tart Nasıl Yapılır?

İlk olarak elmalı iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.

Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Daha sonra tart hamurunu hazırlayım. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım.

Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk. kadar dinlenmeye bırakalım.

Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.

Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.

Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar oklava ile açalım.

Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.

Elmalı tartımızı pişirelim. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.